avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am o cunoștință care în primavara si-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am o cunoștință care în primavara si-a cumpărat ...

Bună ziua, am o cunoștință care în primavara si-a cumpărat un apartament dar deocamdată nu locuiește în el deoarece necesita renovare completa. Este normal sa plătească întreținere la apartament dacă ea deocamdata sta in chirie și plătește și acolo întreținere?
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
natasav, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:17, 28 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Absolut toți proprietarii care nu stau în locuințele lor plătesc cheltuieli de întreținere, cele care țin de cota parte indiviza și fondurile de reparații, rulment, sau speciale, aprobate în adunarea generală.
Eu înțeleg sa plătească reparațiile, fond de rulment,etc dar femeia de servici, lumina de pe scara pentru ce sa plătească dacă nu sta acolo?

latka a scris:

Absolut toți proprietarii care nu stau în locuințele lor plătesc cheltuieli de întreținere, cele care țin de cota parte indiviza și fondurile de reparații, rulment, sau speciale, aprobate în adunarea generală.

Pentru ca sunt cheltuieli care se fac pentru întreținerea părții comune, femeia de serviciu nu face curățenie în apartamentul cu pricina. Energia electrica se plateste pe numar de persoane. Proprietatea comună este forțată, se ia "la pachet" cu proprietatea individuală.

natasav a scris:

Eu înțeleg sa plătească reparațiile, fond de rulment,etc dar femeia de servici, lumina de pe scara pentru ce sa plătească dacă nu sta acolo?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
legea 196 /2018
Art 75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata
cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.

Ati vazut ce scrie mai sus.Ca trebuie sa achite ca nu face asociatia exceptie pentru ea.
Doamna daca vrea poate sa nu achite. Exista si varianta asta.

Dar sa renoveze in continuare ca apoi daca nu achita,o dau aia in judecata si ii baga si penalizari .
Si daca " intelegeti " dv cu doriti si o sfatuti dumneavoasta dupa cum vi se pare si tot nu achita o dau in judecata si ii final se ajunge sa scoata apartamentul la vanzare prin licitatie cu executor.

Apropo cei care renoveaza aprtamentele in Bucuresti si nu nu mai recomanda oamenilor ca pe perioada lucrarilor sa-si inchirieze ceva sa nu sufere . Adica am ajus si noi la alt nivel incet , incet cum ar fi si normal nu.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasul trebuie sa plateasca cota parte sau proprietarul? Puchiduta Puchiduta Buna ziua, doresc sa ma autati cu un raspuns. chiriasul trebuie sa plateasca cota parte indiviza? sau proprietarul? Pentru ca cota parte indiviza inseama cu ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata ?? aris_24 aris_24 Buna! Eu am fost plecat cu toata familia din tara pe mai multe luni si am facturi la intretinere cu zero persoane si am de platit pe luna in jur la 20 ron as ... (vezi toată discuția)
Restituire fond rulment puimicc puimicc Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra cu privire la urmatoarea speta: Cazul X este proprietarul unui apartament, locuieşte în apartament, îşi ... (vezi toată discuția)