avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune, cumpărare autoturism SH
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune, cumpărare autoturism SH

Bună ziua! În ianuarie anul acesta (2023) am achiziționat o mașină(Mazda 3 2005) de la o vecină/prietena "bună" de familie. Eu am 19 ani și am luat permisul în octombrie 2022. Mentionez acest lucru pentru că, într-o oarecare masura am avut incredere în această "stimabilă doamnă". Aceasta mi a spus că mașina a fost "întreținută doar in reprezentante Mazda, funcționează perfect și că nu am de ce să mi fac griji( cu alte cuvinte nu are sens sa o verific) că până la urmă doar suntem vecini și ne stim de atâta timp, plus că masina funcționează perfect". Pe data de 27.07.2023 am fost să îi reînnoiesc ITP-ul, atunci am descoperit că masina este corodata masiv pe dedesubt, existand o gaura mare, corodata de rugina, chiar sub locul șoferului, nu doar că mi au spus, însă domnii de acolo mi au și arătat aceste lucruri, și sunt adevărate. Trebuie sa menționez faptul ca am fost îndemnat sa apelez la serviciile acestui centru ITP de către vânzătoarea mașinii pentru ca "știe ea mai bine" și " ne putem lua țeapă în caz contrar", domnul de acolo fiind un foarte bun prieten de al ei. Când am ajuns la fata locului am fost suprataxat de mai multe ori, urmând ca la final acesta să mi spună că am trecut ITP ul "doar pentru că o cunoaște pe doamna care mi a vândut mașina", acesta sunând o intre timp și spunandu-i că "mașina este spume pe dedesubt", ea acceptând sa ii mai plătească personal încă 50 de lei, și apoi domnul de la service mi a spus ca nu trebuie sub nicio forma să mai circul cu aceasta mașină, pentru ca ma pun în pericol. În momentul în care i am spus personal fostei proprietare de problemele grave pe care le are mașina "întreținută doar în reprezentante", aceasta mi a spus că acea gaură a fost cauzata de mine și când i am explicat ca este imposibil ca acea gaura să si corodeze atat de mult între timp, aceasta și a schimbat discursul pe care îl avea deja pregatit în orice situație, după parerea mea, și mi a spus că "acel om este un escroc" și că "păcăleste tinerii neștiutori ca mine", si a mai spus că "face pariu că anul viitor trece toate ITP-urile", si că "mașina este beton pe articulații și noxe, asta contează, atât". Am dovezi care să susțină tot ce am scris aici, mai puțin, verificarea unui mecanic autorizat și onest, pentru ca nu am posibilitatea financiara sa mai fac și acest lucru, dar intenționez să o fac.Întrebarea mea este, ce masuri legale pot lua împotriva acestor oameni?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți totuși încerca o acțiune în instanță pentru anularea vânzării și repunerea părților în situația anterioară pentru vicii ascunse care fac bunul periculos la utilizare și/sau viciu de consimțământ- dol, pe care îl puteți dovedi cu mesajele pe care le aveți salvate. Contactați un avocat și discutați cu el în detaliu.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din nefericire, modelele Mazda din anii respective sunt stiute pentru problemele lor cu rugina din cauza tablei mai proaste. Pe de alta parte, o gaura nu se putea face de pe o zi pe alta. Degeaba ai articulatii si noxe bune, daca structura masinii e afectata de rugina.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va sunt profund recunoscator tuturor celor care v-ati rupt din timpul vostru pentru a-mi raspunde!!! Intr-un final am reusit sa cad la o intelegere amiabila cu vanzatoarea masinii, insa cu mari dureri de cap...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recent am cumparat un autoturism din bacau, eu fiind de la bucuresti, ... BrunoStefan BrunoStefan Recent am cumparat un autoturism din Bacau, eu fiind de la Bucuresti, care s-a dovedit a fi o inselatorie, m-am asigurat prin mesaje pe whatsapp care sunt ... (vezi toată discuția)
Inspectie tehnica auto Frigioiu Frigioiu Am cumparat o masina cu ITP pana in 2015, facut la RAR, dar la verificare in service, nu corespunde tehnic la sistemul de directie, franare etc. In situatia ... (vezi toată discuția)
Legalitatea rar majevcanin majevcanin buna ziua ,rog sa ma lamuriti cat de legali ca normal nu este ca domnii de la RAR sa stee in intersectii si pe drumuripublice {ca numai in ROMANIA intalnim ... (vezi toată discuția)