avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren si casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren si casa

Buna ziua! Am descoperit prin actele nasei mele cateva documente. Mama dansei a avut o casa cu terenul aferent si i-a fost confiscata pe timpul comunismului. Nasa a facut o cerere de retrocedare in 1995 si a primit un raspuns in care a fost mentionat faptul ca acea cerere se va clasa pana la identificarea proprietarilor actuali ( la acea vreme). In 1996 a primt un raspuns ca terenul se afla in proprietatea SC ORIZONT SA. De atunci nasa nu a mi farcut nici un demers.
Se mai poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:48, 4 Martie 2010
Pentru restituirea acelor imobile trebuia formulata cerere in baza legii 10/2001. Decizia ICCJ 33/2007, admite recursul in interesul legii privind concursul dintre legea 10/2001 (ca lege speciala) si codul civil, in sensul ca actiunile in instanta bazate doar pe codul civil (actiunea in revendicare), fara a fi existat formulata o cerere in baza legii 10/2001, vor fi respinse.
Vezi aici : www.avocatnet.ro/content/con...
Daca cineva doreste preluarea acestui caz fara a ma obliga la cheltuieli sunt dispus sa ofer 30% din valoarea totala. Deci in cazul in care se poate face ceva doresc ca avocatul sa se ocupe de tot si sa se oblige sa imi plateasca restul de 70%.
La CEDO nu se poate castiga procesul?
Nici macar CEDO nu poate trece peste decizia ICCJ 33/2007...Este vorba de lipsa de interes a beneficiarului in exercitarea unui drept conferit de lege (nedepunerea cererii in termenul prevazut de legea speciala), nu de un abuz al vreunei institutii a statului roman contra intereselor persoanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

L.10/2001 sca baloisibaloi sca baloisibaloi Unic mostenitor cu certificat de mostenitor din anul 1982, plecat in strainatate din anul 2000. Nu formuleaza niciun fel de cerere de retrocedare a imobilelor ... (vezi toată discuția)
Validitate decizie iccj nepublicata bordmail3 bordmail3 Intr-o sentinta din 2012 pe fond funciar mi s-a reprosat ca nu am formulat cerere in termen pe L 18/91, in timp ce Decizia 1/1997 a ICCJ a decis ca nedepunerea ... (vezi toată discuția)
Revendicare Schwann Luminita Schwann Luminita Buna, am nevoie de informatii privind revendicarea in romania. mai este posibil din punkt de vedere juridic sa se mai poata face revendicari? Familia mea a ... (vezi toată discuția)