avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara.Urmează sa vând un imobil dobândit prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara.Urmează sa vând un imobil dobândit prin donație ...

Bună seara.Urmează sa vând un imobil dobândit prin donație în anul 2001.Datorez 1%impozit pe suma încasată?Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:30, 30 Iulie 2023
Da, datorati. 1% din valoarea imobilului

"De la 1 ian. 2023, se percepe impozit pe venitul din vânzarea imobilelor din patrimoniul personal și când prețul nu depășește 450.000 lei. Astfel, în acest caz, vânzătorul unui imobil nu mai este scutit, ca în trecut, de plata impozitului către stat.

În acest sens, OG nr. 16/2022 modifică alin. 1 art. 111 Cod Fiscal după cum urmează:

„(1) La transferul dreptului de proprietate și al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcțiilor de orice fel și a terenurilor aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, contribuabilii datorează un impozit care se calculează la valoarea tranzacției prin aplicarea următoarelor cote:

a) 3% pentru construcțiile de orice fel și terenurile aferente acestora, precum și asupra terenurilor de orice fel fără construcții, deținute o perioadă de până la 3 ani inclusiv;

b) 1% pentru imobilele descrise la lit. a), deținute o perioadă mai mare de 3 ani.”
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 30 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligații fiscale are o persoană fizică la vanzare teren? ciorneidumitru ciorneidumitru Bună ziua Ce obligații fiscale are o persoană fizică care a vândut un teren extravilan, pentru care a primit suma de 30000 euro? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Impozit din venituri imobiliare RoxanaChereches RoxanaChereches Buna! In cazul vanzarii in anul 2015 a doua proprietati imobiliare, statul percepe un impozit? Unde se pot solicita informatii cu privire la acest impozit? Se ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil stelica43 stelica43 Daca vand o casa banii obtinuti se impoziteaza si cu cat? Va multumesc. (vezi toată discuția)