avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua La noi in oras exista un anume ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua La noi in oras exista un anume „meserias” instalator ...

Buna ziua
La noi in oras exista un anume „meserias” instalator care lucreaza fara autorizatie. Lucrari in subsoluri, izolatii cu pluta la blocuri, etc. El nu are societate comerciala si nu elibereaza facturi pentru lucrari ceea ce ma face sa cred ca lucreza la negru. Cum pot sa reclam la fisc acest lucru și să îl fac să plătească. Nu vreau sa imi recuperz cheltuielile dar vreau sa stie ca exista lege am vorbit la administratia locala financiara iar a doua zi am avut geamuri sparte si toATA NOAPTEA BATAI IN USA. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudor_u2 , utilizator 10:25, 5 August 2023
Pai o solutie foarte eleganta ar fi sa nu apelati la serviciile acestuia. Daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atentionati presedintele sa nu-l angajeze.
Ati mai putea sa apelati - eventual pe e-mail, Ia Inspectia muncii (ITM local), dar s-ar putea sa trebuiasca sa dati nume,prenume, nu stiu...
Si cum o sa-l depisteze ITM ca lucreaza la negru ?
iidau numele si adresa ulterior punctul de lucru.
El poate declara nu face asa ceva ..nu mai bine incercati sa vb cu cei de la ITM sa-l prinda in momentul lucrarii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general mare lucru cu cei de la Anaf nu puteti face.Intotdeauna va fi cineva care il va anunta cu date clare cine l-a reclamat. Este plin internetul de anunturi a celor care lucreaza la negru,plecand de la carat deseurile pana la sevicii de catering . Ca mic exemplu, la scara de langa mine am o familie sot (bucatar) sotie (cofetar) care timp de multi ani au fost furnizorii pentru foarte multe mese festive din incinta Anaf -ului local. Ba fiica era si mare sef pe la control fiscal. Asa ca slabe sperante.Taxele si controalele sunt pentru fraierii cu firma. O mica sansa aveti cu ITM ul dar si aici doar daca il gaseste in timpul lucrului si nu spune ca e var cu un cuscru vitreg si a venit sa ii ajute nepotul. Sunt curioasa cum justifica sumele de bani asociatiile de locatari pentru aceste lucrari executate la negru.

Alte discuții în legătură

Pot face o sesizare la itm daca nu mai lucrez la acea firma? beatrice71 beatrice71 La firma unde am lucrat sunt persoane care lucreaza fara carte de munca, dar si persoane care sunt in concediu pentru cresterea copilului. Pot face sesizare la ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala prin munca la domiciliu Amelys Amelys Buna seara. Sunt administrator la un salon de coafura. De curand fata pe care o aveam angajata pe manichiura mi a intrat in maternitate. Am dat anunt de 3 luni ... (vezi toată discuția)
Zgomot-munca fara forme legale cormosdoru cormosdoru locuiesc la casa de 14 ani. De jumate de an vecinul meu face lucrari de confectii metalice, porti, garduri terase... pentru terte persoane, la mai putin de 10 ... (vezi toată discuția)