Buna ziua
La noi in oras exista un anume „meserias” instalator care lucreaza fara autorizatie. Lucrari in subsoluri, izolatii cu pluta la blocuri, etc. El nu are societate comerciala si nu elibereaza facturi pentru lucrari ceea ce ma face sa cred ca lucreza la negru. Cum pot sa reclam la fisc acest lucru și să îl fac să plătească. Nu vreau sa imi recuperz cheltuielile dar vreau sa stie ca exista lege am vorbit la administratia locala financiara iar a doua zi am avut geamuri sparte si toATA NOAPTEA BATAI IN USA. Multumesc
Pai o solutie foarte eleganta ar fi sa nu apelati la serviciile acestuia. Daca faceti parte dintr-o asociatie de proprietari, atentionati presedintele sa nu-l angajeze.
Ati mai putea sa apelati - eventual pe e-mail, Ia Inspectia muncii (ITM local), dar s-ar putea sa trebuiasca sa dati nume,prenume, nu stiu...
silvimina
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In general mare lucru cu cei de la Anaf nu puteti face.Intotdeauna va fi cineva care il va anunta cu date clare cine l-a reclamat. Este plin internetul de anunturi a celor care lucreaza la negru,plecand de la carat deseurile pana la sevicii de catering . Ca mic exemplu, la scara de langa mine am o familie sot (bucatar) sotie (cofetar) care timp de multi ani au fost furnizorii pentru foarte multe mese festive din incinta Anaf -ului local. Ba fiica era si mare sef pe la control fiscal. Asa ca slabe sperante.Taxele si controalele sunt pentru fraierii cu firma. O mica sansa aveti cu ITM ul dar si aici doar daca il gaseste in timpul lucrului si nu spune ca e var cu un cuscru vitreg si a venit sa ii ajute nepotul. Sunt curioasa cum justifica sumele de bani asociatiile de locatari pentru aceste lucrari executate la negru.