avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ALOCATIE DE STAT pentru copii conform Legii 61/1993 ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ALOCATIE DE STAT pentru copii conform Legii 61/1993 republicata

ALOCATIE DE STAT pentru copii
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Copil nascut in SUA, cu tatal american si mama romanca, are dreptul la alocatie de stat, conform Legii 61/1993 republicata?
Casatoria parintilor este transcrisa in Romania si copilul are certificatul de nastere in curs de transcriere. Copilul are 1 an.
Mama are Carte de Identitate-CI, cu domiciliu in Romania, are dubla cetatenie ROMANA si AMERICANA..
Daca raspunsul este afirmativ, care sunt ACTELE necesare?
Se poate si on_line sau cererea trebuie depusa doar la ghiseul institutiei de care apartine mama, conform CI ?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere odishor odishor buna ziua, sintetizez informatiile despre intrebare -un copil nascut in SUA, deci cetatean american mama are dubla cetatenie, romana si ... (vezi toată discuția)
Drept la custodie in afara casatoriei si tarii de origine bella134 bella134 Fiica mea de 5 ani e nascuta in afara casatoriei in SUA. Doar ce am terminat procesul pentru pensia alimenta care a durat 20 de luni si incepem procesul pentru ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)