Buna ziua!
Intr-un proces de partaj daca dovedesc ca veniturile mele au fost mai mari. Cu ce acte dovedesc? Si cat la suta peste 50% din cat mi se cuvine, pot sa cer?
cu ce acte? daca sinteti angat/a cu state de plata, alte mijloace legale prin care ati obtinut venituri. cota parte ce vi se cuvine va fi stabilita printr-o expertiza tinind seama de actele financiar-contabile depuse in acest sens. daca nu sinteti angajata cu orice mijloc de proba care sa ateste ca ati obtinut venituri licite.
Nici un act normativ nu prevede expres obligatia partajului in raportul de 50% - 50% (presupun, ca va referiti la un partaj dupa sau in timpul unui proces de divort).
Fiecare parte poate dovedi, cat a contribuit la patrimoniul comun (o baza de estimare ar fi, de exemplu, venitul), iar procentele de partaj se vor stabili pe baza datelor concrete de catre instanta de judecata.
Insa partajul nu trebuie sa fie neaparat judiciar, exista posibilitatea si partajului pe cale amiabila, in fata unui notar.
in cadrul procesului de partaj sunt admise toate mijloacele de proba, inclusiv proba cu martori si prezumtii.
reclamantul este cel ce achita taxa de timbru, in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile. tot acesta are obligatia sa arate intinderea contributiei fiecarui sot la dobandirea bunurilor .
dvs. va trebui sa dovediti ca ati avut o contributie net superioara sotiei, la dobandirea bunurilor comune . ( acte, inscrisuri, facturi , chitante)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
stanoiu
Buna ziua!
Intr-un proces de partaj, este suficient cu cartea de munca sa dovedesc ca veniturile mele au fost mai mari decat ale sotului?
Cat la suta peste ... (vezi toată discuția)