Bună, stimată comunitate de experți in domeniul juridic. Sper că o să mă puteți ajuta cu un sfat legat de problema mea. Terenul din spatele casei mele și - a schimbat proprietarul, noul proprietar ridicat nivelul solului, depășind nivelul fundației casei mele, chiar este si o mică pantă către casa mea, toată apa pluvială se revarsă către casa mea, si de atunci am igrasie in toată casa, si cînd e ploaie mai mare m-i se umple și pivniță cu apă, nemaiputând folosi pentru depozitare. Care sînt demersurile legale pentru a rezolva această situație foarte neplăcută. Vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat.
Numai in instanta, prin hotarare judecatoreasca definitiva, veti putea obtine aducerea terenului la stadiul initial.
Daca nu sunteti proprietar, inca dinainte de modificarea de care amintiti, ar trebui sa va interesati daca vecinul nu a primit un aviz scris, eventual notarial, din partea proprietarului.
Scurgere ape pluviale
ludo
Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)