avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eliberare BILET TRIMITERE PSIHIATRIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eliberare BILET TRIMITERE PSIHIATRIE

Doresc sa stiu daca in cazul unei persoane care are probleme de sanatate mintala nediagnosticate inca din pacate, solicitarea unui bilet de trimitere pentru consult la PSIHIATRIE poate sa fie facuta si de catre o ruda de gradul 1, mai exact de catre mama mea pentru fratele acesteia, precizez ca fratele mamei mele este cercetat in doua dosare penale pentru acte de violenta fizica la adresa mea si a mamei mele si dorim sa obtinem acel bilet de trimitere la PSIHIATRIE pentru ca exista SUSPICIUNI ca acesta sufera de BOLI PSIHICE GRAVE si necesita CONSULT DE SPECIALITATE, asadar CONFORM LEGII daca solicitam medicului lui de familie acest bilet de trimitere la PSIHIATRIE, MEDICUL DE FAMILIE NE POATE ELIBERA NOUA CA RUDE ACEST BILET DE TRIMITERE LA PSIHIATRIE???

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:50, 1 August 2023
Teoretic ar trebui să vă elibereze trimiterea la psihiatrie, dar prima dată trebuie să-l platiți să se deplaseze la domiciliul pacientului să constate că este vorba de o boală psihică, să știe la ce specialist să-i faca trimiterea.

Dacă medicul de familie vă cunoaște personal, vă poate da bilet de trimitere si fără să vină acasă la pacient să-l consulte.

Îl puteți duce la un consult psihiatric și fără bilet de trimitere, dar contra cost. Orice psihiatru vă primește contra cost la cabinetul personal.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare involuntara psihiatrie, tentativa de sinucidere invest12345 invest12345 Buna Ziua, O cunoștință a fost internată la psihiatrie pentru tentativa de sinucidere. În acest caz familia, are sau nu dreptul de a primi informații ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a unei persoane cu ContSters325089 ContSters325089 Buna ziua, 1.Este suficienta o \\\\"consultatie\\\\" la medicul psihiatru ptr a hotari ca pacientul are sau nu are discernamant?(medicul psihiatru presteaza ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna instituţionalizarea unui bolnav psihic? Cosmina1234 Cosmina1234 Care sunt pasii de urmat pentru instituţionalizarea unui bolnav de schizofrenie, retard mintal, oligofrenie, care are aceasta recomandare de la medicul ... (vezi toată discuția)