avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Este legală comercializarea unui produs cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Este legală comercializarea unui produs cu pret diferit ...

Buna ziua. Este legală comercializarea unui produs cu pret diferit în online fata de magazin fizic? Exista vreo reglementare în sensul asta?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:25, 3 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Nu este ilegală această practică. De altfel, diferența de preț este justificată de faptul că magazinul fizic necesită anumite cheltuieli suplimentare (chirie, angajați, utilități etc.).

Legislația incidentă în această materie nu interzice practica semnalată de dvs. (a se vedea HG 947/2000 privind modalitatea de indicare a prețurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare; Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic; și Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor).
Fiecare firma e libera sa-si fixeze preturile cum doreste. Exista situatii in care produse identice au preturi diferite in magazine diferite ale aceluiasi retailer. Cata vreme inregistrarile sunt corecte si taxele se platesc...
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista vreo lege care sa previna reclama online mincinoasa? ... ioalio ioalio Buna ziua, Exista vreo lege care sa previna reclama online mincinoasa? Aveam deschisa o pagina si mi-a aparut un banner reclama la produse gen suplimente ... (vezi toată discuția)
Produse identice vandute la preturi diferite in acelasi magazin kodove kodove Buna ziua! Am voie (legal, nu moral) sa vand intr-un magazin online, un produs identic, dar cu alt titlu, cu alte poze (reale), alta descriere, cu preturi ... (vezi toată discuția)
Rog urgent raspuns, are legatura cu scoala lilicrin lilicrin Nu stiu unde exact se incadreaza acest subiect dar eu il postez aici. Niste parinti din zona m-au rugat sa ma interesez ce pot ei sa faca pentru a stopa ... (vezi toată discuția)