avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, imi puteți da câteva informații despre ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, imi puteți da câteva informații despre L343/2023 ...

Buna ziua, imi puteați da câteva informații despre L343/2023
Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in ce stadiu este, din cate știu eu s-au îndeplinit cele 45 de zile si trebuia sa treacă tacit.. Sau ma insel? Daca nu am calculat eu bine.. Pe ce data s-ar îndeplini cele 45 de zile? Si dupa ce se îndeplinesc cele 45 de zile, in cat timp intra in vigoare? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 3 August 2023
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Linkul respectiv nu are nicio legatura cu Legea pensiilor.

Despre ce propunere este vorba?

Ultima modificare L.egea nr.252/din 21 iulie 2023 - pentru modificarea art. 65 alin. (5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
- modifică art. 65 alin. (5)

„Prima Cameră sesizată se pronunță în termen de 45 de zile. Pentru coduri și alte legi de complexitate deosebită termenul este de 60 de zile. În cazul depășirii acestor termene se consideră că proiectele de legi sau propunerile legislative au fost adoptate. După adoptare sau respingere de către prima Cameră sesizată, proiectul sau propunerea legislativă se trimite celeilalte Camere care va decide definitiv”, stabilește Constituția României.
www.avocatnet.ro/articol_443...
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Era un proiect legislativ aflat în dezbatere la Senat, si anume românii care au avut activități încadrate în grupa I și/ sau a II-a de muncă în unele unități ar putea ieşi mai devreme la pensie (este vorba despre cei care au lucrat în unitățile cu profil chimie și petrochimie.)....se mai stie ceva, nu am mai gasit informatii in legatura cu acest proiect, daca a fost respins sau nu, Multumesc!
Uitati evolutia
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere dosar pensie cu 90 de zile inainte de data de pensionare NBotezatu NBotezatu Buna ziua, Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, depusă la Senat, care ... (vezi toată discuția)
Propunere legislativa referitor la grupa deosebita ! ovis67 ovis67 Buna ziua, pe 15 martie dl Dragos Niculescu redactor pe acest sait a publicat un articol referitor la modificarea legii 263/2010 privind grupa de munca ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana const_be const_be Este cineva la curent cu o propunere legislativa care vizeaza modificarea Legii21/1991, a cetateniei romane? daca da, as fi recunoscator daca m-ar informa si ... (vezi toată discuția)