avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca esti urmarit penal , ai dreptul sa fii anuntat ? ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca esti urmarit penal , ai dreptul sa fii anuntat ? Sau organul ...

Daca esti urmarit penal , ai dreptu sa fii anuntat ? Sau organu de cercetare are dreptul sa faca urmarirea penala fara a anunta suspectul?!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:47, 3 August 2023
ART. 10 C.p.p.
Dreptul la apărare
(1) Părţile şi subiecţii procesuali principali au dreptul de a se apăra ei înşişi sau de a fi asistaţi de avocat.
(2) Părţile, subiecţii procesuali principali şi avocatul au dreptul să beneficieze de timpul şi înlesnirile necesare pregătirii apărării.
(3) Suspectul are dreptul de a fi informat de îndată şi înainte de a fi ascultat despre fapta pentru care se efectuează urmărirea penală şi încadrarea juridică a acesteia. Inculpatul are dreptul de a fi informat de îndată despre fapta pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui şi încadrarea juridică a acesteia.
(4) Înainte de a fi ascultaţi, suspectului şi inculpatului trebuie să li se pună în vedere că au dreptul de a nu face nicio declaraţie.
(5) Organele judiciare au obligaţia de a asigura exercitarea deplină şi efectivă a dreptului la apărare de către părţi şi subiecţii procesuali principali în tot cursul procesului penal.
(6) Dreptul la apărare trebuie exercitat cu bună-credinţă, potrivit scopului pentru care a fost recunoscut de lege.

Cei care doresc sa fie informați despre tot trebuie sa își angajeze avocat.
Acesta are dreptul de a face tot felul de demersuri.
Necesita insa o discuție amănunțită cu avocatul căci nu în toate cazurile avocatii procedează asa.

București 2023
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea administrarii probelor in timpul urmaririi penale aidu aidu In calitate de suspect, am solicitat procurorului administrarea probei cu audierea persoanei vatamate. Am aflat ulterior ca a fost deja audiata persoana ... (vezi toată discuția)
Lamurire aspecte procedurale voldvold voldvold Buna dimineata! In urma cu ceva timp am facut plangere pe cale extraordinara la procurorul general acuzand institutii ale statului. Plangerea a fost remisa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala-martorul poate fi asistat de avocatul ales la declaratia data? pitic1991 pitic1991 Buna seara, In timpul urmaririi penale un martor are voie sa se prezinte la declaratie asistat de avocat? Am facut o plangere penala si martorul s-a ... (vezi toată discuția)