avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, O intrebare am. Daca bag un chirias ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, O intrebare am. Daca bag un chirias intr-un apartament ...

Buna seara,
O intrebare am.
Daca bag un chirias intrun apartament cu contract inregistrat la ANAF sunt obligat sa-i fac si viza de flotant????
Având contract, e obligatoriu pentru chiriaș, nu pentru dvs.:
După modificările recente, introduse prin Legea 162/2023, OUG 97/2005 stabilește acum că persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare..

Poate merge singur la Evidență ca să-și facă viză de reședință pentru că aveți contractul de închiriere înregistrat la ANAF.

Dacă nu îi făceați contract era obligația dvs. să mergeți cu el:
“persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv după trecerea termenului prevăzut la art. 31 alin. (1) (15 zile - n. red.) are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu”.

www.avocatnet.ro/articol_645...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Probleme viza de flotant vip2you17 vip2you17 Buna ziua am o problema de curand am dat in garantie la un agent de imobilar 420 euro plus 140 euro chiria mia dat un contract de inchiriere in regim comodat ... (vezi toată discuția)
Flotant posibil in timpul succesiunii? Ioana B1980 Ioana B1980 Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu o informatie. Locuiesc in chirie, iar proprietarul apartamentului a murit. Flotantul mi-a expirat intre timp. Sotia ... (vezi toată discuția)