avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna Ziua, Am o intrebare legata de modul de calcul al ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna Ziua, Am o intrebare legata de modul de calcul al pensiei ...

Buna Ziua,
Am o intrebare legata de modul de calcul al pensiei in cazul acordului Romania - Canada, noi locuind in Canada. Sotul meu are lucrati in Romania 15 ani fara 14 zile, plus armata si facultatea, toate efectuate pana in Sept 2001. plus 3 luni stagiu. cumparat separat.. Daca iese la pensie anticipata partial la anul (este nascut in Noiembrie 1960) atunci el va avea impliniti inca 21 de ani lucrati in Canada., deci depaseste 36 de ani stagiu total. Care va fi modul de calcul conform acordului cu Canada in cazul pensiei anticipate partial? Acest acord nu prevede decat eligibilitate reciproca, restul calculelor spun ca se fac separat, Nu stiu daca exista formula de calcul similara celei din Uniunea Eurpeana unde se calculeaza o pensie teoritica si pe urma se deduce prin impartire la nr de ani cea corespunzatoare anilor lucrati in Romania. Pe urma la implnirea varstei de 65 de ani, se face o recalculare? Se va mai tine cont atunci de anii din Canada daca el de fapt are 15 ani si fara anii din Canada? Va rog cine stie aceste detalii despre acordul Romaniei cu Canada, va rog sa ne respundeti. Nu dorim sa piarda la bani din cauza ca va aplica la pensie anticipata partiala, mai mult decat acel indice ce reprezinta penalizreea pana la implinirea varstei de 65 de ani estimam undeva la 1 an si 6 luni. aplicare mai devreme .
Multumesc frumos,
Liliana

Alte discuții în legătură

Calcul iesire la pensie nitucornel nitucornel Buna ziua . Am lucrat 16 ani in gr.1 de munca , total 23 ani cotizatie. Nascut in sept. 1960. Unde ma incadrez si la ce varsta pot iesi la pensie , chiar si ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensi anticipata Narcisa_ Narcisa_ Vecinul meu e nascut in martie 1958. Din anul 1976 a inceput sa lucreze, a lucrat pe la diverse societati si in prezent este sofer la o institutie. Din 1976 si ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor 2013 VasileElena VasileElena Am o intrebare din partea tatalui meu. Are 57 ani nascut la17 iulie 1956 .are 17 ani grupa intai si 8 ani grupa2 care este varsta la care iese la pensie , ... (vezi toată discuția)