avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare titular loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare titular loc de veci

Buna ziua. Apelez la ajutorul Dvs. din nou. Situatia este urmatoarea: unchiul meu a decedat si a fost inhumat intr-un loc de veci care este pe numele tatalui meu, frate cu decedatul. Tata doreste ca acest loc de veci sa fie pe numele partenerei de viata a unchiului, cu care acesta nu a fost casatorit.
1. Cum se procedeaza ?
2. Exista vreo varianta in care sa nu fie necesara prezenta ambelor persoane in acelasi loc ? Tata si partenera unchiului locuiesc in orase diferite si sunt foarte in varsta. De exemplu, doamna sa mearga la notar in orasul ei si sa declare ca accepta locul de veci, iar tata sa declare la alt notar, in orasul in care locuieste el, ca doreste sa transmita acest loc de veci doamnei respective.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:40, 4 August 2023
Buna ziua, depinde cu ce titlu detine tatal dvs. locul de veci: in proprietate, in concesiune, etc. In functie de acest aspect, se poate face o transmisiune a dreptului de proprietate sau o modificare a titularului dreptului de concesiune. In ambele situatii, este necesara prezenta ambilor simultan pentru incheierea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci- cedare, concesiune, donatie.... alexandru andra alexandru andra Buna ziua Acum 8 ani am inmormantat tatal intr-un loc de veci al unei cunostinte care este mostenitoarea gropii respective. Acum dupa atata timp vreau sa ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Reconcesionare loc veci - pierdut act concesiune monicaraluca monicaraluca Am pierdut actul de concesiune a locului de veci, concesiunea acestuia a expirat (25 ani) si am vrut sa o reconcesionez, am facut anunt in ziar referitor la ... (vezi toată discuția)