avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara Prietenei mele i a fost suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara Prietenei mele i a fost suspendat permisul..dar nu ...

Buna seara
Prietenei mele i a fost suspendat permisul..dar nu a luat amenda ci avertisment ...
Cum e posibil?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:02, 4 August 2023
E in conformitate cu legea, codul rutier. Suspendarea permisului e sanctiunea complementara, cea principala poate fi avertisment sau amenda.
Capitolul VII Răspunderea contravențională
Articolul 95
(1) Încălcarea dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, altele decât cele care întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni, constituie contravenție și se sancționează cu avertisment ori cu amenda ca sancțiune principală și, după caz, cu una dintre sancțiunile contravenționale complementare prevăzute la art. 96 alin. (2).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea prevederilor ... Para81 Para81 Buna. Mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea prevederilor legale privind depasirea autovehiculelor pe o perioada de 60 de zile. Insa in loc de amenda ... (vezi toată discuția)
Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. exista ... Alexa_654 Alexa_654 Daca cineva incalca legea si merge cu masina la rosu. Exista o lege unde un politist poate sa faca doar o avertizare? Sau trebuie aplicat legea? Multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua! in cursul zilei de ieri mi-a fost suspendat permisul ... Adriana_22 Adriana_22 Buna ziua! In cursul zilei de ieri mi-a fost suspendat permisul pentru o perioadă de 60 de zile pentru neacordare prioritate în sens giratoriu, drum cu doua ... (vezi toată discuția)