avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara , am 17 ani si tot citesc pe internet ca ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara , am 17 ani si tot citesc pe internet ca dacă ma ...

Buna seara , am 17 ani si tot citesc pe internet ca dacă ma angajez pierd pensia de urmaș!
Dacă voi avea contract de zilier voi pierde pensia de urmaș? Iar salariul este de 20 de milioane , sa imi spună cineva dacă voi pierde sau nu pt ca sunt foarte curios si in același timp speriat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 6 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pierzi pensia de urmas daca te angajezi, condiția sa o primesti e sa fii elev/ student.
Zilierii nu au contract ... Raportul de muncă dintre zilier și beneficiar sau un împuternicit al acestuia se stabilește în condițiile prevăzute de lege, prin acordul de voință al părților, fără încheierea, în formă scrisă, a unui contract individual de muncă.

Legea 263/2010
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
...
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).
,,,,

art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmaș:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie de urmas cu salariu Alexandra12dj Alexandra12dj Beneficiez de pensie de urmaș, ambii părinți fiind decedați. Vreau sa mă angajez într-o instituție de stat, contractul fiind o colaborare. Pot cumula ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa deces tata Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X are 18 ani si incaseaza pensie ca urmare a decesului tatalui. A terminat liceul, insa urmeaza in continuare cursurile unei facultati. Daca se angajeaza, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si angajare legala Alex576 Alex576 Buna ziua! Doresc sa va intreb, daca angajandu-ma legal (contract de munca pe 8 ore), mi se va suspenda pensia de urmas? Sunt inca la liceu, pensia este ... (vezi toată discuția)