avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca pun niste bani in contul sotiei si in cazul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca pun niste bani in contul sotiei si in cazul in care mor ...

Daca pun niste bani in contul sotiei si in cazul in care mor primul, sora sotiei mosteneste acesti bani, impreuna cu sotia mea si cu copilul nostru? Mentionez ca sotia nu are banii ei, ea nu lucreaza, eu sunt singura sursa de venit la noi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:15, 7 August 2023
Nu, ca banii vor fi în contul soției.
Iar ceea ce e în contul soției nu va fi inclus la moștenirea dvs.
Sora nu are nicio treaba, din moment ce aveți un copil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sora sotiei nu va mosteneste nici pe dvs, nici pe sotia dvs.
De ce ati pune banii in contul sotiei daca vb de economii ?
Tocmai pentru ca eu sunt singura sursa de venit, in cazul in care mi se intampla ceva, sa poata ea sa achite facturi, sa aiba de consum...dar nu sa-mi mosteneasca sora ei banii munciti de mine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puneti o suma rezonabila cat sa se descurce pana la dezbaterea succesiunii, tineti cont si ca are si copilul dreptul si de alte necunoscute ce pot aparea.

Banii pe care ii puneti in contul sotiei vor fi ai ei, nu ii imparte nici cu copilul, cu sora nici atat,
Ultima modificare: Luni, 7 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, stabilire cuantum minim ContSters401199 ContSters401199 Buna.ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea.Am o fetita din prima casatorie,pana acum 2 ani ii dadeam pensia alimentara in Ro 100 ... (vezi toată discuția)
Mostenire luciavonella luciavonella sora mea poate sa mosteneasca casa dupa moartea sotuli si a socrului socrul e propietarul (vezi toată discuția)