avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Am o întrebare, sunt angajata in doua ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Am o întrebare, sunt angajata in doua locuri (angajatori ...

Buna seara!
Am o întrebare, sunt angajata in doua locuri (angajatori diferiți) am intrat in concediu medical cu risc, am fost după medical la medicul de familie. Problema este ca mi a dat doar un cm in original, eu cum sa cer de la firma unde duc cm in original o copie cu avizul de la medicina muncii sa l duc la celălalt job?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 9 August 2023
Norme din 5 ianuarie 2018 de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

art. 58
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni, precum și pentru situațiile prevăzute la art. 9 și 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.
Buna seara,
“Iar la celălalt! Ceilalți angajator/ angajatori se prezintă cele doua exemplare in copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul”
Aici va referiți ca eu de la primul job unde am venitul mai mare ar trebuii sa primesc o copie in momentul îmi care este pus avizul de la medicina muncii??
Pentru ca eu am dus doar o copie de la medicul de familie la al doilea job, conform cu originalul, și mi s a spus ca este nevoie sa fie avizat și acesta de acelasi medic de la medicina muncii ca și originalul (cel dat la primul job)
Mulțumesc anticipat pt răspunsuri!
Din art.58 ..nu se mentioneaza nimic de medicul de medicina muncii .. daca a fost avizat, atunci si celelate copii sunt avizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am doua locuri de munca . am intrat in concediu de ... Lavinia O Ele Lavinia O Ele Buna ziua ! Am doua locuri de munca . Am intrat in concediu de risc maternal si la firma 2 cei de la medicina muncii nu vor sa imi vizeze copia stampilata si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru 2 joburi Bjimmy Bjimmy Lucrez la un job cu 8 ore, iar la altul cu 4 ore. As vrea sa duc certificatul medical doar la jobul la care sunt angajat cu 4 ore, iar la celălalt să fiu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. lucrez in in 2 locuri. un loc cu 8 ore de cativa ... Cristinaa23 Cristinaa23 Bună ziua. Lucrez in in 2 locuri. Un loc cu 8 ore de cativa ani si un loc part-time din decembrie, de aprox 3 luni de zile. Inainte sa ma angajez la aceasta ... (vezi toată discuția)