Buna ziua tuturor
Am o problema legata de institoirea unei popriri . Mai exact un salariat angajat cu un salariu de 500 lei net lunar, a primit o hotarare de instituire a unei popriri . Din legislatie, inteleg ca nu prea se poate calcula poprire decat pe o suma ce depaseste salariul minim pe economie ,in cazul asta venitul fiind mult sub limita, dar nu sunt foarte sigur daca inteleg cum trebuie. Trebuie sa trimit un raspuns executorului si n-as vrea sa gresesc .
Va multumesc anticipat !
Revin cu aceeasi problema , intrucat inca nu i-am dat de cap . Gasesc pe net diverse articole sau comentarii in care unele persoane calificate sau mai putin,spun ca sumele inferioare salariului minim pe economie nu pot fi poprite . Unul din articole este chiar pe acest site
" De altfel, există și o limită privind popririle salariale care pot fi instituite. Mai exact, dacă sumele din veniturile din muncă sunt mai mici decât salariul minim net (nu brut) pe economie, pot fi urmărite doar jumătate din ele. Însă dacă salariul net este mai mic decât salariul minim net pe economie, de exemplu, cum se întâmplă în cazul majorității angajaților part-time, acesta nu va putea face obiectul unei popriri. "
Trebuie sa dau un raspuns urgent executorului si nu stiu cum sa procedez si ce articole din Cpc sa invoc .Poate exista cineva aici care ma poate ajuta . Multumesc !
Dapix
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Dumneavoastra sunteți terț poprit, nu aveți calitatea de apărator al salariatului.
Chiar dacă venitul minim net nu este popribil, este problema salariatului să discute cu executorul acest aspect, iar dacă executorul merge înainte cu executarea, debitorul se poate adresa instanței de judecată prin contestație la executare.
Doar instanța de judecată are competența și puterea decizională, de a anula o executare silită.
Terțul poprit nu are pârghii legale de a bloca o executare silită, invocând articole de lege executorului.
Executorul judecătoresc cunoaște foarte bine articolele de lege care reglementează procedura de executare silită.
Va multumesc ! Gasesc ca e foarte bine intemeiat raspunsul dvs si are logica . Singura problema ar fi ca in cazul nostru , angajatul nu mai lucreaza la noi, figurand absent nemotivat , deci neretribuit , urmand sa fie desfiintat CM . Asta inseamna ca ar trebui sa platim 1/3 din salariu pe o perioada de 5 luni, de cand am primit prima instiintare de poprire ,
Dapix
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Îmi pare rău pentru dumneavoastră că ați riscat pentru salariat, și nu i-ați poprit din prima zi de executare, acum vorbiți cu executorul să vedeți ce se mai poate face.
Așa sunt legile legiferate de parlament, și dumneavoastră riscați acum validarea popririi, bineînțeles, doar dacă executorul vă dă în judecată.