avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionata pe caz de boala invaliditate de gradul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionata pe caz de boala invaliditate de gradul II.Doresc ...

Sunt pensionata pe caz de boala invaliditate de gradul II.Doresc să știu dacă am dreptul sa semnez un contract de mandat(remunerat) pentru activitatea de dispecer transport într-o societate de transport și solicit ce impozit se plateste la salariul de bază(2 ore).
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:18, 9 August 2023
Dacă sunteți pensionat(ă) de invaliditate gradul 2, nu puteți lucra, deoarece boala va provocat pierderea capacității de muncă în totalitate.

Dacă puteți lucra, înseamnă că nu sunteți bolna(ă) de gradul 2, ci ați fost experizat(ă) greșit, și va trebui să retirnați banii primiți ca pensie.

Puteți cere oricând comisiei de expertiză să vă treacă în gradul 3, și aveți dreptul să lucrați maxim 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La gradul 2 pensie de invaliditate cate ore de munca am dreptul? Crislinca Crislinca Buna ziua daca ma pensionat pe caz de boala cu gradul 2 Si o sa iau pensie de invaliditate cate ore am dreptul la munca r ore sau 2 ore? (vezi toată discuția)
Casa de pensii imi interzice cumulul pensiei cu salariu SC OCTCRIS IMPEX SRL SC OCTCRIS IMPEX SRL Sunt pensionat de boala prin pierderea totala a capacitati de munca gradul doi de si pot sa mai muncesc casa de pensii imi interzice sa cumulez pensia cu ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)