avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! In data de 24.07.2023 mi-a fost suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! In data de 24.07.2023 mi-a fost suspendat permisul ...

Buna ziua!

In data de 24.07.2023 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 zile(depasisem viteza legala). Ulterior m-a verificat cu etilotestul(0 alcool) si mi-au facut si un drug test care a dat eroare clar (pt ca nu consumasem droguri, nici vorba de asa ceva) si din cauza aceasta m-au dus la spital pentru prelevare probe biologice. In urma examenului clinic medicul a concluzionat ca nu am consumat nicio substanta interzisa, dar acum astept si rezultatele de laborator care am inteles ca vin foarte greu. Permisul imi este deja retinut, dar avnad in vedere ca lor le-a dat eroare, e posibil ca aceasta problema sa nu se solutioneze in cele 90 zile in care deja aveam permisul suspendat. Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa mai dau testul pt redobandire permis in conditiile acestea? Deja am dosar penal (clar pe nedrept) , dar ma intereseaza daca tot as putea sa il redobandesc mai repede. Daca as putea sa il iau mai repede, care ar fi termenul limita cand as putea sa dau testul de redobandire? Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:43, 9 August 2023
Pentru redobindire :
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]
Restul detaliilor, programare, acte, cum se cere reducerea in urma testului reusit, etc. le aflati de pe site-ul IPJ unde veti da testul. Dati cit mai repede de cite ori puteti, ca sa nu ajungeti in ultima zi, a 20-a.

Nu inteleg de ce aveti dosar penal, din moment ce nu aveti vreun test pozitiv.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
latka, utilizator
Multumesc! Am dosar penal pt ca in ochii lor sunt vinovata pana vin rezultatele de la INML. De aceea nu stiam daca si in cazul meu pot da redobandire permis pt ca al meu e suspendat pt o perioada nelimitata
Permisul e suspendat doar 90 de zile, pentru ce cred ei pe partea penala e doar retinut, conform art. 111 alin 1/b :
Articolul 111
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reține în următoarele cazuri:
..............................
b) când titularul acestuia a săvârșit una dintre infracțiunile prevăzute la art. 334, art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1) și la art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;

Mie insa mi-e neclar cum ati savirsit acea infractiune, daca nu e nici un test care sa va incrimineze.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire carnet conducere la 30 zilebuna ziua ! se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile ... Teo15 Teo15 Buna ziua ! Se poate redobandi carnetul de conducere la 30 zile in cazul in care conducătorul auto a fost depistat cu o alcoolemie in aerul expirat de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Bună!in cazul meu mi s-au reținut permisul pe 90 de zile in ... Ana_7maria Ana_7maria Bună!in cazul meu mi s-au reținut permisul pe 90 de zile in data de 21.12.2022 cu drept de circulație până în 05.01.2023.as vrea sa dau de redobândire ... (vezi toată discuția)