avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună!in cazul meu mi s-au reținut permisul pe 90 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună!in cazul meu mi s-au reținut permisul pe 90 de zile in ...

Bună!in cazul meu mi s-au reținut permisul pe 90 de zile in data de 21.12.2022 cu drept de circulație până în 05.01.2023.as vrea sa dau de redobândire permis dar am înțeles că se poate doar daca am permis de cel puțin un an ?eu inca sunt începătoare .și dacă aș putea să de redobândire trebuie sa fac o cerere pentru a mă prezenta la examen sau pot merge direct ?și cererea unde trebuie făcută sau trimisa ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:46, 10 Ianuarie 2023
Nu aveti drept de a va redobindi permisul mai repede.
Nu indepliniti a doua conditie. Cele doua sunt obligatorii, degeaba luati testul.
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, dacă am permisul suspendat pe 60 de zile(neacordarea ... Dumitrita.9 Dumitrita.9 Bună ziua, dacă am permisul suspendat pe 60 de zile(neacordarea de prioritate unei mașini de politie) am dreptul sa dau redobândirea? Menționez că am ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu viteza de 117 km/h in localitate pe data de ... Bocirnea Alexandru Bocirnea Alexandru Am fost prins cu Viteza de 117 km/h in localitate pe data de 13.02.2022 deci pe legea veche .Cat luni este suspendarea permisului si dupa cat timp pot da ... (vezi toată discuția)