avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Evacuare bunuri din birou fără inștiințare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Evacuare bunuri din birou fără inștiințare

Sunt angajat intr-o instituție publică până la 31 august 2023, când ies la pensie, acum efectuându-mi concediul de odihnă, până pe data de 21 august, inclusiv. Managerul instituției mi-a evacuat din birou bunurile personale fizice și calculatorul în care aveam aplicații softwarwe proiectate de mine și documente personale, fără să fiu anunțată. Nu am fost inștiințată că biroul meu va intra într-un proces de renovare, că mi-aș fi pus la adăpost aceste bunuri. Bunurile fizice le-am gasit aruncate in alt birou, dar calculatorul cu aplicațiile mele nu-l găsesc. Cum pot fi sigură că aceste aplicații, unele cu datele mele personale nu ajung în mâini rau intenționate sau nu pot fi folosite de alții?
Ce pot să fac în această situație?
Vă mulțumesc!
Nu aveti cum sa stiti asa ceva sigur ... puteti verifica in calculator data cand au fost accesate?

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti cum sa stiti asa ceva sigur ... puteti verifica in calculator data cand au fost accesate?

Deocamdată nu mi-am recuperat nici calculatorul. Am facut o cerere pentru recuperarea calculatorului, dar nu știu dacă sau când voi avea acces la el. Dacă-l recuperez, pot verifica data accesării, dar ar fi putut fi și copiate directoarele cu aplicațiile și lucrările mele.
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2023
Ikymar, utilizator
Nu aveti decat sa insistati in cautarea acestuia ..... nu exista nimeni care sa va ajute, un gestionar , un coleg/a care sa stie ceva??? ..e greu de dat un sfat in aceasta situatie.

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti decat sa insistati in cautarea acestuia ..... nu exista nimeni care sa va ajute, un gestionar , un coleg/a care sa stie ceva??? ..e greu de dat un sfat in aceasta situatie.

Dar nu ar fi trebuit să fiu anunțată la plecarea în concediu că urmează renovarea? Sau măcar atunci când s-a dispus evacuarea, nu ar fi trebuit să fiu anunțată să vin să-mi iai bunurile personale?
S-a procedat legal?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corect asa ar trebui , dar nu au o obligatie expresa in lege.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
Securitatea datelor din calculator crmnradu crmnradu Buna ziua! Doresc sa aflu daca: in timp ce eram plecata din institutie pentru rezolvarea unei probleme de serviciu, sefa serviciului la indemnul directorului a ... (vezi toată discuția)