avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia unica inseamna ca parintele care o cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia unica inseamna ca parintele care o cere plaeste toata ...

Custodia unica inseamna ca parintele care o cere plaeste toata intretinerea pentru copil sau celalalt parinte mai contribuie si el?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:35, 11 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Autoritatea părintească exclusiva este termenul corect. nu sintagma care a întrat în uz de custodie comuna.Parintele care exercita autoritatea are dreptul de a lua singur hotărâri privind creșterea,educația minorului,celalalt părinte având dreptul la vizite și obligația de a achita pensia de întreținere.
Nu are treaba una cu alta.
Se plătește ca pe vechea lege.

București 2023
Custodia e una, intretinerea e alta.

In oricare situatie - autoritate comuna sau exclusiva - ambii parinti sunt obligati sa dea intretinere copilului lor minor.

In cazul autoritatii parintesti comune, parintii decid de comun acord in toate deciziile majore care privesc cresterea, educarea, sanatatea copilului.

In cazul autoritatii exclusive, aceste decizii se iau doar de parintele custodian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sau totala ? care este avantajul si dezavantajul pt fiecare. CantaCristinaAncuta CantaCristinaAncuta As dori sa știu care este diferența între custodie comuna sau custodie totala . Si cer sunt avantajele si dezavantajele fiecărei dintre ele. Va ... (vezi toată discuția)