avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii mei au decedat, cine are dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii mei au decedat, cine are dreptul la mostenire?

Buna seara..Bunicii mei au decedat ...Cine are dreptul la mostenire, copiii acestora, dar si nepotii lor?Pentru a face succesiunea, neavand act de proprietate, exista un alt act care mentioneaza in el mistenitorii?Cum aflu cati si care sunt acestia?Va multunesc anticipat.....o seara buna
Cel mai recent răspuns: Almarsur@ , utilizator 21:20, 11 Ianuarie 2025
Nepoții îi moștenesc pe părinții lor, nu pe bunici.
Bunicul poate fi moștenit doar de soția sa supraviețuitoare, și de către copii lui câți are.
Doar copii acestora, dacă sunt în viata. Acolo unde nu mai e cazul, doar atunci vin la moștenire nepoții direcți.
Bună, bunica mea a decedat în anul 2020, a lăsat ca moștenire un apartament și 5 moștenitori inclusiv mama mea fiind o persoana dispărută de peste 10 ani. Acum cei 4 moștenitori au lăsat la unul dintre iei apartamentul și acesta a despăgubit pe ceilalți.. Dat faptul ca mama mea e dispărută, iei au făcut succesiunea dar noua (nepoții) nu am primit nimic. Întrebarea mea ar fi următoarea! Succesiunea ce au făcut-o e legal? Noi (nepoții) nu avem drept la partea mamei noastre? Sau trebuie sa aspetam sa apară? Cred ca au declarat ca nu au contact cu mama noastră și ca aceasta nu vrea sa știe nimic de iei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Succesiune lilianaG lilianaG daca nu s a cerut succesiunea de nici unul dintre copii,,pot sa o fac eu(unul dintre nepoti) cerandu mi parte din mostenirea bunicilor?? deci bunicii au murit ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)