avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunicii mei au decedat, cine are dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunicii mei au decedat, cine are dreptul la mostenire?

Buna seara..Bunicii mei au decedat ...Cine are dreptul la mostenire, copiii acestora, dar si nepotii lor?Pentru a face succesiunea, neavand act de proprietate, exista un alt act care mentioneaza in el mistenitorii?Cum aflu cati si care sunt acestia?Va multunesc anticipat.....o seara buna
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:19, 9 August 2023
Nepoții îi moștenesc pe părinții lor, nu pe bunici.
Bunicul poate fi moștenit doar de soția sa supraviețuitoare, și de către copii lui câți are.
Doar copii acestora, dacă sunt în viata. Acolo unde nu mai e cazul, doar atunci vin la moștenire nepoții direcți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Danila Adrian sorin Danila Adrian sorin cum se imparte mostenire bunicilor cind sintm5 nepoti de pe copii lor care sint si ei decedati si mai are o sora in viata multumesc:(( (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)