avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

daca nu s a cerut succesiunea de nici unul dintre copii,,pot sa o fac eu(unul dintre nepoti) cerandu mi parte din mostenirea bunicilor??
deci bunicii au murit de aprox 6 ani,iar nici unul din copii nu vrea sa faca succesiunea(nici chiar parintii mei) chiar daca toti se folosesc de bunurile lasate de bunici fara a plati niciodata impozite
multumesc ptr atentia dvs:)
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:23, 27 Februarie 2010
daca se folosesc de bunuri, nu aveti cum sa invocati renuntarea tacita la mostenire ptr a beneficia dvs de ele.. cu atat mai mult cu cat dvs veniti la mostenirea buncilor dupa parintele dvs care este copilul lor.. si daca el nu face nimic in acest sens, nici dvs nu aveti ce face.. poate cel mult sa platiti in numele lui taxele si impozitele pe bunurile lasate mostenire...
Nu, dvs., in calitate de nepot al autorului succesiunii, puteti veni la mostenire in locul parintelui decedat, in concurs cu sotul supravietuitor si copiii acestuia. :)
Cata vreme traiesc copiii defunctului,nepotii sunt inlaturati de la mostenire.
Exact, atata vreme cat parintii dvs. traiesc, dvs. nu aveti drept la mostenirea din partea bunicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt ... sarbe sarbe Buna seara! Unul dintre părinți a decedat, în viata este celalalt parinte și 4 copii. Unul dintre copii a decedat înaintea părintelui. La succesiune vor ... (vezi toată discuția)