avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut , accident moto cu victime , motociclistul e ok ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut , accident moto cu victime , motociclistul e ok Politia ...

Salut , accident moto cu victime , motociclistul e ok
Politia a fost anunțată a doua zi și s-a reținut permisul pana la solutionarea cazului(dosar pen. pt plecarea de la loc accidentului)ambilor conducători.
Recent asigurătorul a primit răspuns ca motocicleta circula regulamentar și va fi despăgubit motociclistul pe asigurarea autovehiculului. Întrebarea e , motociclistul o sa rămână și el fără permis după solutionarea totala a cazului? Sau amenda?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:34, 10 August 2023
CAPITOLUL II
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 338

Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului Exlicit Exlicit Un amic a fugit de la locul unui accident care s-a soldat cu pagube materiale pentru victima , nu foarte grave , pateste ceva daca a fugit de la locul ... (vezi toată discuția)
Dosar fuga de la locul accidentului scorpionul10 scorpionul10 Daca am fost scos de sub urmarie penala pentru vatamare din culpa(victima a avut 3 zile ingrijiri), se justifica inca mentinerea incadrarii de fuga de la ... (vezi toată discuția)
Acrosare pieton dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua,sambata am acrosat o persoana pe strada,am lovit-o cu oglinda din dreapta intr-o curba. Pe contrasens venea o alta masina care nu a oprit la stop si ... (vezi toată discuția)