Bună ziua! Am câteva nelămuriri cu privire la un contract de credit pe care l-am avut cu o bancă (un fel de card de cumpărături). În 2019 a fost încheiat contractul (suma 5.500 de lei). S-au stabilit ratele, s-au achitat, doar că la un moment dat nu am mai reușit să le achit în întregime (2-3 luni cred că ar fi fost), ulterior am revenit și am achitat. La finalul contractului, m-au sunat ei și mi-au spus că nu s-a achitat în totalitate creditul din cauza restanțelor mele din acele luni și dacă sunt de acord să le acopăr în lunile următoare, deși contractul se încheiase. Am acceptat. De atunci tot plătesc lună de lună (de un an, dacă nu mai bine), aproape 200 de lei (uneori 190, 189, 195, cum mă înștiințau ei) și totuși “restanța” nu s-a încheiat. Am verificat pe aplicația lor extrasele de cont și acum vreo 3-4 luni scria că aș mai avea de achitat 4000 de lei…. Din totalul de 5.500?? Ca și cum eu nu aș fi achitat deloc creditul. Mi se pare aberant, le-am trimis un e-mail să îmi ofere un extras de cont cu toate plățile făcute către ei, ceea ce mi-au trimis, dar nu este nimic clar de acolo. În extrasele pe care le pot verifica în cont, de la lună la lună soldul final scade cam cu 50 de lei, deși eu plătesc aproape 200. Sincer, din 2019 și până acum în 2023 cred că s-a achitat de 2 ori suma, cel puțin. Mereu când îmi trimit sms-urile cu suma datorată menționează și “pentru a evita raportarea în biroul de credite”… ce raportare când contractul de credit este închis? Numai mie mi se pare un fel de “amenințare” dar care în final nu are niciun temei? Mi se pare abuzivă abordarea lor și aș dori să mă sfătuiți ce pot face în acest sens. Din discuțiile anterioare cu ei nu am ajuns la nicio concluzie și din păcate momentan nu îmi permit serviciile unui avocat care să verifice toate aceste aspecte ale contractului/extrasului. Mulțumesc anticipat.
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns. Am depus acum cererea pe site la ANPC. Din ce am citit este necesar să treacă un an de la reclamația făcută către bancă, ceea ce nu a trecut, sper să îmi aprobe totuși. În cazul în care nu, probabil singura soluție ar fi apelarea la un avocat…