Buna ziua. Avem o situatie pe Persoana Juridica cu CEC BANK, sucursala Timisoara.
Mai exact, in 2018 am deschis un cont la ei de tip START-up cu coat zero 12 luni. Noi am folosit CEC BANK pt un credit punte in idea in care am luat o finantare SUN 2017. Odata cu creditul punte am deschis si cont curent si cont cu card (deci doua). Pana in Feb. 2019 contul a fost pe pachetul free 12 luni, doar ca noi din ian 2019 pana la zi, nu am mai folosit deloc contul acesta de CEC - ZERO tranzacții! Persoana din firma noastra care se ocupa cu actele firmei a extras lunar timp de 5.5 ani extrase de cont din contul online si le-am inregistrat in conta cu zero! Comisioanele de cont se pare ca NU apar la ei pe extrase nici daca sunt pe zero ci in cu totul alta parte…
Intre timp, abonamentul nostru de servicii cont curent a trecut pe plata automat FARA sa ne anunte nimeni. Iar in 2021, se desi aveam deja aprox. 1200-1400 lei comisioane acumulate, banca spune ca trimis o notificare catre sediul social (schimbat de noi din 2019 iunie), prin care ne anunta ca vom fi trecuti la un alt pachet IMM OPTIM dar fara sa ne dam direct acordul, adica tacit , au procesat acest act si au continuat sa tina contul activ dar total neactualizat, cu adresa sediu veche, dar aveau totusi email si nr. de telefon valide! Nu am primit notificarea pt. ca de 2 ani aproximativ nu mai avem sediul acolo. Nu trebuia trimisa totusi cu confirmare de primire? E B2B nu?
Apoi, recent am fost la ei sa vedem ce facem cu tokenul pe care il folose persoana care extragea extrasele din contul online pt ca nu mai functiona si desi ne asteltam sa fie ceva comisioane pt ca am realizat si noi ca a trecut ceva timp, ne-am gandit ca sigur ne-ar fi sunat / contactat si ei daca se strangea o suma importantă. Surpriza! Avem de plata circa 3200 lei!
Acum as dori sa stiu urmatoarele: noi am tot solicitat catre ei copie dupa toate aceste acte si dupa notificarea trimisa, dar ne ofera doar raspunsuri evazive si explicatii de genul cum s-a ajuns aici si care a fost cronologia faptelor nu si dovezi reale, contractele si acte adiționale!
Intr-un prim mail au precizat ca NOI AM OPTAT pentru IMM OPTIM si acum in ultimul mail, au precizat ca de fapt am fost notificati la adresa veche a sediului de aceasta modificare si daca nu am zis ca ne opunem , s-a procesat automat!
Este legal sa solicit si sa primim copie dupa absolut toate actele contractuale si notificarile primite de la CEC BANK? Vreau sa ma conving ca asa este pt ca sunt cam sigur ca NU este asa si e totusi anormal sa stai 5.5 ani sa lasi contul complet inactiv sa stranga comisioane fara sa blochezi contul efectiv sau sa incerci sa iei legatura cu un reprezentant al firmei in forma oficiala nu scrisori! Ceva nu imi miroase a bine! Mentionez din nou ca intelegem si partea noastra de vina - dar daca pe extras apare ZERO (si avem 60+ extrase asa), normal ca pers. care se ocupa de acte nu a banuit nimic pt ca daca vedea clar -300 lei ne spunea si remediam pe loc!
Ma puteti ajuta cu un sfat? In baza carei legi sau reglementari pot solicita ca PJ., parte din contract, sa imi ofere copie dupa acele acte mentionate? Chiar si contra cost! Multumesc!