avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sunt scutit de taxa de parcare daca sunt cu grad de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sunt scutit de taxa de parcare daca sunt cu grad de handicap mediu?

Bună ziua! Sunt cu grad de handicap mediu, aș dori să întreb dacă aș fi scutit de plata taxei de parcare de domiciliu și a doua întrebare dacă trebuie să plătesc impozit după vânzarea unui imobil, provenit din moștenire, unde sunt proprietar parțial?
Mulțumesc frumos !
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Auraculban , utilizator 09:23, 18 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Conform disp L nr 448/2006 republicata,persoanele incadrate cu grad de handicap mediu, accentuat sau grav sunt exceptate de la plata taxelor de drum, de tipul vinietelor si a taxelor de pod, inclusiv de la plata taxelor de parcare de resedinta.
2-Trebuie sa achitati cota parte impozit
Mulțumesc de răspuns, în Oradea angajații primăriei spun că referitor la taxa parcării de domiciliu nu este prevăzut în codul fiscal acest lucru doar pentru grav și accentuat, așa plătesc din 2018 anual ...
Buna ziua va rog soțul meu este persoana cu handicap grav accentuat și are scutire la mașină casa iar la taxa de parcare de reședință îl pune să plătească de 4 ani plătește taxa de parcare .motivul au zis că mașina nu este modificată și nu o conduce el și se consideră mașină de familie .nu înteleg de ce impozitul la mașină este scăzut și la parcare nu.multumesc o zi bună

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri de taxe locale cojocri61 cojocri61 Sotia mea este incadrata in gradul de handicap grav.Vreau sa stiu daca sunt scutit de taxe pe cladiri, teren si masina deoarece eu figurez in evidete ca ... (vezi toată discuția)
La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Impozitare si taxa auto - persoana cu handicap vitan_diana vitan_diana Sunt persoana cu handicap de vedere accentuat, nedetinatoare de permis auto. Dorim sa ne achizitionam un autoturism, autoturism ce dorim sa il inmatriculam pe ... (vezi toată discuția)