avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperisul blocului. Daca cladirea in care am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperisul blocului. Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane ...

Daca cladirea in care am apartamentul (cumparat de la persoane fizice) la mansarda sub acoperis, acoperis care a mai fost modificat in prealabil de vecinul de sub noi, cladirea nu are carte tehnica, nu facem parte din asociatie, iar cativa din vecini vor sa puna instalatie solara pe partea de acoperis care este peste camera mea, fara studii de rezistenta, fara autorizatie pompieri, cu alte cuvinte mai mult o improvizatie ieftina, instalatie neperformanta model vechi, cum pot sa-i impiedic, eu nefiind de acord cu instalatia, am inteles ca pot apare fenomene de supraincalzire sub ea, de infiltratii prin acoperis dupa montarea instalatiei, de suprasolicitare a structurii de rezistenta a acoperisului. Am inteles ca pentru acoperis nu se poate face asigurare suplimentara.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:27, 13 August 2023
DidonaDijmarescu

Nu am înțeles, nu există constituită o asociație de proprietari sau dvs considerați că nu faceți parte din asociație ?

Vă rog să clarificați.


DidonaDijmarescu a scris:


cladirea nu are carte tehnica,


Carte tehnica a constructiei exista la serviciul urbanism din cadrul primariei care a eliberat autorizatia de imobilului
partea de acoperis care este peste camera mea,

Chiar daca este peste camera dv ,in fapt reprezinta parte comuna imobil de locuit in comun
Vecinii au dreptul sa ocupe partea comuna din condominiu cu o instalatie care reprezinta risc la incendiu?
Nu facem parte din asociatia existenta desi platim tot, actualmente neavand nici serviciu de curatenie pe bloc.
Si , in alta ordine de idei, asociatia nici nu are fondurile necesare de moment pentru o instalatie solara, avem vecini restanti de luni de zile si la platile curente.. Nu stiu de fapt ce se vrea

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest ... Lili2020 Lili2020 Buna ziua, Doresc sa imi pun grilaje la geamuri, pentru acest lucru am nevoie de autorizatie de construire? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Utilizarea acoperisului blocului... corneliuco corneliuco In situatia in care proprietarul aaprtamentului de la ultimul etaj este de acord se poate monta o instalatie solara de incazit apa pe acoperis? ( bineinteles ... (vezi toată discuția)