avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reprezentare în instanta fără avocat Am avut un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reprezentare în instanta fără avocat Am avut un avocat care ...

Reprezentare în instanta fără avocat
Am avut un avocat care m-a reprezentat intr-un proces dar după ce am plătit onorariul m-a lăsat baltă. Ma pot reprezenta singura și sa solicit judecarea în lipsa? Cum îmi pot recupera banii pe care i-am achitat avocatului pentru toată durata procesului (pot depune plângere împotriva lui undeva)
e neclar: v-a reprezentat sau nu? cum onorariile se platesc de regula in avans (pentru valori mici), din ce spuneti rezulta ca NU v-a reprezentat. cum a fost?
legal, va puteti reprezenta singura, insa depinde de speta. la fel si cu judecarea in lipsa. avocatul poate fi reclamat mai intai la baroul de care apartine
Pana acum am avut 1 termen la care nu s-a prezentat pentru ca era plecat în concediu. Mi-a făcut cererea inițială pentru deschiderea dosarului și o singura întâmpinare. Contractul era pentru reprezentare pentru întreg procesul (în contencios administrativ).Și as dori sa știu ce înseamnă suma mica.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ați plătit 1000 1500 de lei e o suma mica dacă ati plătit de la 1000 E în sus e o suma decenta.Se mai întâmplă să plece și av în vacanta iar dacă termenul.a avut loc după sfârșitul lunii iunie pana în prezent se amana automat datorita grevei magistratilor.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent cât ați plătit nu aveți cum sa primiți toată suma atât timp cât av a redactat acțiunea a formulat o întâmpinare etc.Discutile vor ieși în mod cert de la aceste aspecte asa ca sfatul meu e sa continuați colaborarea mai ales ca nu aveți motive temeinice.Daca av va lua banii și nu făcea nimic ,nu depunea acțiunea sau nu se prezenta la termene se putea discuta.Atat timp cât s a nimerit un termen în perioada în care avea o vacanta probabil rezervata din timp a făcut o cerere motivata chiar nu aveți motive de nemultumite
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am plătit 2500 lei și în mod evident nu am pretenția de a primi întreaga suma înapoi, dar vreau sa recuperez o parte din bani pentru a ma putea adresa altui avocat.
Termenul a fost în mai, iar eu m-am adresat unui avocat ca sa-mi soluționeze problema nu ca sa ma lase cu ochii în soare și sa tot primesc amânări pentru ca pleacă el în concediu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
jacquelline, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocat escroc!!! TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua. Mi-am angajat un avocat intr-un proces de custodie, acesta fiind platit pentru partea de fond de la stabilire domiciliu minor cu suma de 5 mii de ... (vezi toată discuția)
Cerere restituire onorariu avocat marap marap Buna ziua! Din perspectiva clientului, care ar fi modalitatea de recuperare a onorariului avocatial? Pe scurt, clientul avea o hotarare favorabila de ... (vezi toată discuția)
cerere apel franky69 franky69 Buna ziua, tuturor! Inainte de a intra in orice alte detalii, doresc sa intreb specialistii daca, ca fost administrator al unei societati aflate in insolventa ... (vezi toată discuția)