avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani La data ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani La data decesului,parintii ...

Buna ziua!Tatal meu a decedat acum 2 ani
La data decesului,parintii mei erau divortati de vreo 4 ani.Divortul a fost intentat de mama,dupa intentare ea parasind domiciliul.La o luna dupa aceasta,tata si-a deschis cont bancar si a inaintat dosarul de pensie.Divortul s-a finalizat cam la 10 luni distanta de intentare.Dosarul tatalui de pensie a fost aprobat la o luna dupa finalizarea divortului,atunci avand si prima luna de pensie.Am si un extras de cont de la banca de dupa divort in care este o suma mai mica fata de suma care era pe card la momentul decesului,cea care s-a acumulat din pensia tatalui pe 2 ani si.Mama vrea sa ma dea in judecata sa facem partaj.Se poate face partaj pentru niste bani care au intrat intr-un cont deschis doar de tata dupa intentarea divortului,bani intrati in cont dupa finalizarea divortului?Mentionez ca am toti fluturasii de pensie ai tatalui pe perioada in care a acumulat acea suma pe care mi-a lasat-o mostenire.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:27, 11 August 2023
Regimul matrimonial comun inceteaza - intre soti - la data introducerii actiunii de divort. Textul legal este foarte clar..

Art 385 C civ -
(1) În cazul divorţului, regimul matrimonial încetează între soţi la data introducerii cererii de divorţ.

Prin urmare, mama nu are nciun drept asupra acelor sume, nefiind bun comun al fostilor soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Poate face obiectul partajului un teren cumpărat în timpul procesului de divorț? George912203 George912203 Daca un teren este cumparat de unul dintre soti in timpul procesului de divort iar in contractul de vanzare cumparare apare la cumparator numele sotului cu ... (vezi toată discuția)
Achizitie imobil in nume propriu in timpul casatoriei. CostelOtel CostelOtel Achizitie imobil in nume propriu in timpul casatoriei. Im momentul de fata sunt separat(nu divortat)de sotie si as dori achizitia unui imobil in nume ... (vezi toată discuția)