avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lipsa organe de conducere asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lipsa organe de conducere asociatie proprietari

Cum se procedeaza in situatia in care doresc sa actionez in instanta asociatia de proprietari intrucat mi-a fost inundat apartamentul din cauza infundarii coloanei pluviale care nu avea montat parafrunzar, in conditiile in care asociatia de proprietari nu are organe de conducere, ci doar administrator, care face doar incasari si plati? Mai mult, asociatia nu are nici adresa unde sa fie citata.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2023
dumitrucera, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:44, 20 Aprilie 2024
Raman valabile raspunsurile anterioare. Apucati-va de reparat ca din pacate nu aveti de la cine sa recuperati nimic.
Asociatia e formata din locatari. Unii printre care si cei de deasupra dv sunt morti.
Ceilalti nu sunt interesati de soarta blocului.
Dupa 3 discutii tot sperati ca achita cineva in afara de asigurare. Pe viitor faceti-va asigurare!
Sigur nu v-a fost inundat apartamentul din cauza ca nu avea parafrunzar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
w_v_w_v, utilizator
Am dat eu în judecata asociația tot pentru conducta pluviala(am câștigat procesul în urma cu 2 ani) de atunci stau cu sentința în mână...s-a făcut și executare silita...însă tot proprietarii trebuie sa plateasca...proprietarii sunt asociatia( c-a parte juridica , este non-profit)

dumitrucera a scris:

Cum se procedeaza in situatia in care doresc sa actionez in instanta asociatia de proprietari intrucat mi-a fost inundat apartamentul din cauza infundarii coloanei pluviale care nu avea montat parafrunzar, in conditiile in care asociatia de proprietari nu are organe de conducere, ci doar administrator, care face doar incasari si plati? Mai mult, asociatia nu are nici adresa unde sa fie citata.

Nu mai intrați pe tot felul de topicuri, cu același subiect. Vi s-a explicat, mai ales ca aveți o hotărâre judecătorească în acest sens, dacă asociația de proprietari, prin reprezentanții aleși din Cex nu-și îndeplinesc atribuțiile, sunt responsabili de a plăti, conform art. 58 alin. 2 din legea 196/2018. Executați-i ca persoane fizice.

Nu sunt de vina și responsabili proprietarii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), ... GabM GabM Buna ziua, In cazul unui apartament, nelocuit (aflat la etj 3), neasigurat, dar inundat grav din cauza infundarii instalatiei de scurgere/canalizarii de la ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament westkontakt westkontakt buna ziua, tin sa precizez de la bun inceput ca sunt o persoana juridica cu sediul intr-o asociatie de proprietari. in urma cu 1 saptamana am fost inundat de ... (vezi toată discuția)