În anul 1988 a decedat tatăl nostru și în urma dansului a rămas un carnet de economii pentru care am deschis taxa de succesiune, dar nu sa făcut taxă de succesiune și pentru imobiliare.Noi suntem 5 frați, la acea vreme doi dintre frați erau minori și au rămas parte din succesiune iar ceilalți 3,printre care sunt și eu am renunțat la succesiune, acum eu dacă locuiesc cu maicamea și ceilalți sunt la casele lor vreau să fac actele pentru casă..vă mulțumesc.
Vreți, dar ați renunțat.
Renunțarea la o moștenire este totala. Chiar dacă la acel moment ați dezbătut succesiunea doar pe bunurile mobile.
Așadar, imobilele vor fi moștenite tot de cei 2 frati acceptanti și dacă aceștia vor dori, dupa ce suplimentari certificatul de moștenitor inițial cu bunurile imobile, dupa ce aveți documentație cadastrala și intabulare, fratii dvs va pot dona proprietatea respectiva.
Ar trebui sa mergeti la avocat cu actele ca nu se înțelege din ce ziceti ce " taxa" ati deschis, ce insemna in realitate ca ati renuntat la succesiune, etc, etc.