avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În anul 1988 a decedat tatăl nostru și în urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În anul 1988 a decedat tatăl nostru și în urma dansului a ...

În anul 1988 a decedat tatăl nostru și în urma dansului a rămas un carnet de economii pentru care am deschis taxa de succesiune, dar nu sa făcut taxă de succesiune și pentru imobiliare.Noi suntem 5 frați, la acea vreme doi dintre frați erau minori și au rămas parte din succesiune iar ceilalți 3,printre care sunt și eu am renunțat la succesiune, acum eu dacă locuiesc cu maicamea și ceilalți sunt la casele lor vreau să fac actele pentru casă..vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:57, 12 August 2023
Vreți, dar ați renunțat.
Renunțarea la o moștenire este totala. Chiar dacă la acel moment ați dezbătut succesiunea doar pe bunurile mobile.
Așadar, imobilele vor fi moștenite tot de cei 2 frati acceptanti și dacă aceștia vor dori, dupa ce suplimentari certificatul de moștenitor inițial cu bunurile imobile, dupa ce aveți documentație cadastrala și intabulare, fratii dvs va pot dona proprietatea respectiva.
Ar trebui sa mergeti la avocat cu actele ca nu se înțelege din ce ziceti ce " taxa" ati deschis, ce insemna in realitate ca ati renuntat la succesiune, etc, etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în anul 1988, în urma decesului a rămas ... Felinar Jane Felinar Jane Tatăl meu a decedat în anul 1988, în urma decesului a rămas un carnet de economii în valoare de 4300lei. Am deschis succesiune pentru a recupera banii dar ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor cu doi moștenitori mai poate renunta ... Filia Filia Certificat de moștenitor cu doi moștenitori Mai poate renunta unul la partea lui după ce s-a făcut moștenirea? În certificatul de moștenitor scrie că ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)