avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reinnoire Contract de Arenda - art. 1848
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reinnoire Contract de Arenda - art. 1848

Buna ziua!
Am această clauza intr-un Contract de Arendare: „În temeiul art. 1848 din Codul Civil, contractul de arendare se reînnoieşte de drept, pentru aceeaşi durată, dacă niciuna dintre părţi nu comunică celeilalte, în scris, refuzul său cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea termenului, iar în cazul terenurilor cu destinaţie agricolă, cu cel puţin un an.”
(1) Ce înseamnă reînnoire de drept? Cum se face această reînnoire?
(2) Mai trebuie făcută notificare de către parti (si de catre arendas si de catre arendator) cu privire la intentia de a reinnoi sau nu contractul?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:46, 13 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică se prelungește automat pentru încă o perioada de aceeași durata de timp ca și prima, fără ca părțile sa facă nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract de arenda - art. 1848 cod civil bogdangana bogdangana Bun gasit! Am această clauza intr-un Contract de Arendare: „În temeiul art. 1848 din Codul Civil, contractul de arendare se reînnoieşte de drept, pentru ... (vezi toată discuția)
Cum reziliez contractul de arenda? mikebony mikebony Subiect: Reziliere contract arendare Buna ziua stimabililor, In 20.09.2012 am incheiat un contract de arenda pe o perioada de doi ani, acest contract ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am un contract de arenda pt un teren încheiat în ... ilieg1 ilieg1 Bună seara! Am un contract de arenda pt un teren încheiat în noiembrie 2013, deci anul acesta ar fi expirat. Mai e valabil contractul în condițiile în ... (vezi toată discuția)