avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna Ziua. De curand am facut un accident. Am facut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna Ziua. De curand am facut un accident. Am facut stanga de ...

Buna Ziua.
De curand am facut un accident. Am facut stanga de pe un drum cu prioritate,doar ca am intrat pe contrasens fiindca erau masinii parcate pe sensul meu de mers. Am intrat ,am inaintat cam 6-7 metri si urma sa virez iarasi la dreapta. Din fata venea un biciclist , se uita in partea stanga nicidecum in fata, era situat pe axul drumului, am oprit masina,l-am clanxonat iar el nu a avut nici o reactie,a intrat direct in masina mea ( pe partea stanga a masini) cazand jos. L-am intrebat daca este bine , mi-a spus ca nu are nimic. Mi-a spus ca nu are frana la bicicleta si nu a putut sa opreasca... M-am dus frumos sa intorc masina sa o parchez undeva , iar el intre timp a plecat.

Nu am mai sunat la politie crezand ca nu e cazul, dar din mustrari de constiinta si cunoscand fel si fel de spete, m-am dus sa declar accidentul .

La vreo 5-6 ore biciclistul vine la mine la poarta sa discutam ( am aflat ca e vecin cu mine la cateva strazi ) , unde ma acuza ca il doare in zona coastelor , ca eu am intrat in el. I-am spus ca eu am declarat accidentul la politie . A doua zi iarasi in aceeasi zona ma intalnesc cu el iar toata lumea de acolo stie ca eu am intrat in el si toate cele.

Ce se poate intampla in cazul acesta ? Deja a trecut 2 zile , el nu a fost la spital sau ceva de genul, mai poate face ceva ? Cum e posibil sa ma apar daca el minte ca am intrat in el ? Intre timp au aparut fel si fel de persoane care pretind ca au vazut si ei cand defapt nu era absolut nimeni afara.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2023
Grigore91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grigore91 , utilizator 14:33, 14 August 2023
Așteptați rezultatul cercetarilor, nu ar fi rau sa aveti avocat care sa va însoțească cand sunteti solicitat.
Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

Grigore91 a scris:

Nu a depus plangere si nici la spital nu s-a dus. Se fac cercetari doar prin faptul ca am declarat eu accidentul ?? La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

E posibil sa fiu acuzat de fuga de la fata accidentului daca l-am declarat ?
La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

am crezut ca s-a deschis dosar penal.
Ala va poate face plangere penala, vedem daca s-o duce.
Cat timp are el la dispozitie sa faca treaba asta ? Cand s-a intamplat accidentul nu avea absolut nimic pur si simplu a cazut de pe bicicleta , iar urmatoarea zi imi spune ca e plina de julituri si restu. Din ce stiu eu ar trebui sa scoata un IML si sa aibe mai mult de 90 de zile de ingrijiri ca fapta sa fie penala.
Singuru lucru ma deranjeaza ca prin imprudenta mea nu am sunat la politie iar pana am gasit un loc de parcare a plecat, eu ulterior ducandu-ma la politia rutiera sa anunt deci pot fi acuzat de fuga de la accident..... In mintea mea pentru mine nu a existat un accident , dar codul penal spune altceva.

Singura problema e dosarul penal care ma poate afecta destul de rau :) avand in vedere ca sunt functionar public cu statut special. Deci ca atare va duce automat la eliberarea mea din functia de executie .

gi-jane2 a scris:

La cei de la rutiera mi s-a emis un avertisment si atat.

am crezut ca s-a deschis dosar penal.
Ala va poate face plangere penala, vedem daca s-o duce.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am fost implicata într un accident cu un biciclist ... Eu. K Eu. K Bună ziua! Am fost implicata într un accident cu un biciclist pe care l am acroșat intr o depasire (el trăsese pe dreapta drumului avad un autoturism ... (vezi toată discuția)
Accident biciclist Adrian1978 Adrian1978 Am lovit un biciclist cu masina...acesta nu a vrut să meargă la spital iar lovituri vizibile nu avea accidentul sa produs din vina mea respectiv neacordarea ... (vezi toată discuția)