avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat ...
Discuție deschisă în Executare silită

A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea ...

A. Contestatie la exeutare silita – am solicitat constatarea perimarii,neomunicarea cesiuni de reanta de catre institutia bancara care institutia de recuperare creante, nu a fost lamurit titlul executoriu avand vin vedere ca aesta s-a format ca urmare a unui rest de credit datorita anularii unei executarii silite si intoarcerii executarii.

Instanta de fond a admis exceptia tardivitatii formularii contestatiei la executarea silita, insasi si a celei indreptate impotriva actelor de executare emise anterior datei formularii contestatiei la executare, cu exceptia celei referitoare la perimarea executarii silite ca fiind tardiv formulate.

La apel s-a constat faptul ca incheierea executorului prin care s-a sispus suplimentarea cheltuielilor de executare si adresa deinstiintare a popririi de la data formularii in instanta a contestatiei sunt primele acte de executare emise in dosarul de executare, astfel fiind admis apelul cu exceptia perimarii deoarece conform art. 697 C. pr. civ. pentru a interveni perimarea executorul trebuia sa solicite, in scris, creditorului sa indeplineasca un act ori demers pentru continuarea executarii si cum nu s-a putut dovedi nicio solicitare cursul perimarii nu a inceput.

Ulterior executorul a emis o incheiere de suplimentare a cheltuielilor de executare si un proces verbal de situatie pentru inscrierea in cartea funciara a urmarii imobiliare a unei proprietati.

Am formulat in instanta o contestatie privind suplimentarea cheltuielilor de executare, am platit taxa judiciare de timbru aferenta sumei impusa ca suplimentare a cheltuielilor de executare, avand in vedere si faptul ca imobilul respectiv pentru care s-a facut notarea in cartea funciara a facut obiectul unei hotarari definitive care sa tina loc de act autentic privind cedarea acelui imobil si despre care creditorul cunostea fiind parte in acel proces si la data intocmirii procesului verbal de situatie hotararea care sa tina loc de act autentic era deja emisa ca definitiva ca neapelabila si nici nu cred ca a mai putea fi notata in cartea funciara.

La prima citatie mi s-a pus in vedere sa achit o taxa judiciara de timbru la valoarea totala a creditului din titlul executoriu, a solicitat reexaminarea taxei insa nu mi s-a aprobat precizandu-se ca fiind prematur ceruta.

In situatia in care intimatul a formulat intampinarea la fel ca in dosarul incheiat ma gandesc sa nu mai merg mai departe cu contestatia.

In aceasta situatie, cum ar trebui sa procedez si care ar fi consecintele:
1. Sa depun cerere de renuntare la contestatie,
2. Sa nu platesc taxa judiciara de timbru stabilita de instanta la intreaga valoare a titlului executoriu si nici contavaloarea fotocopierii dosarului de executare. (daca in dosarul privind contestatia la executare fotocoperea dosarului de executare a fost aproximativ 400 lei acum executorul a fotografiat dosarul inclusiv inainte de a fi cesionata creanta, inclusiv paginile verso – albe si barate – suma ajungand la 1500 lei fara TVA).
3. La termenul din aceasta luna sa continui in vederea lamuririi aspectelor privind taxa judiciara de timbru si a obiectului cauzei

B. Daca hotararea definitiva in dosarul privind contestatia la executarea silita mai poate fi atacata la Curtea de Apel in vederea anularii deciziei Tribunalului si rejudecarea cauzei.
C. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Acte care intrerup perimarea executarii silite ancut75 ancut75 Buna ziua, Aveti idee unde ma pot documenta cu privire la actele facute de catre executorul judecatoresc. Stiu ca sunt acte care intrerup perimarea, dar ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat de grefa in vederea stoparii executarii silite ancut75 ancut75 Constată perimată executarea silită derulată de Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătoreşti. Anulează actele de executare întocmite ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar executare silita si ulterior presciptie AlinVI AlinVI Buna ziua, Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta: - in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si ... (vezi toată discuția)