avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Am o întrebare legata de impozit global în Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Am o întrebare legata de impozit global în Germania

Bună ziua! Am o întrebare legata de impozit global în Germania. Sunt pensionar în România dar acum locuim în Germania unde lucrez. Cu toate ca există o convenție între state pentru evitarea dublei impozitari a pensiei .Statul german îmi adaugă venitul din țară și mă încadrează la alt impozit. În convenția dintre state la art .19 se precizează că pensiile pot fi impozitate și în celălalt stat contractant dacă persoana este rezidenta --ȘI-- national .Întrucât nu au folosit SAU eu înțeleg ca doar dacă aveam cetățenie puteau să impoziteze pensia. Ce se poate face? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 14 August 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozitarea venitului din strainatate betaliza betaliza Sunt pensionara si lucrez ca ingrijitoare de batrani in Austria 182-200 zile pe an. Va rog sa-mi raspundeti daca sunt nevoita si in Austria si in Romania sa ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri pe salariu - germania atlantiana atlantiana Am lucrat cu contract de munca pentru o perioada de 2 ani (fara intrerupere) in Germania. Potrivit conventiei pentru evitarea dublei impuneri, as putea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! declaratia unica pentru 2022: pensionar, rezident ... Daiana23 Daiana23 Buna ziua! Declaratia unica pentru 2022: pensionar, rezident roman repatriat, pensie din Germania, impozitata in Germania (RIA). Metoda scutirii sau a ... (vezi toată discuția)