avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea venitului din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea venitului din strainatate

Sunt pensionara si lucrez ca ingrijitoare de batrani in Austria 182-200 zile pe an.
Va rog sa-mi raspundeti daca sunt nevoita si in Austria si in Romania sa platesc impozit pe banii castigati?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 18:41, 12 Aprilie 2016
Nu, exista conventie de evitare a dublei impuneri. trebuie doar sa alegeti statul de impozitare si sa informati celalalt stat (unde nu aveti rezidenta fiscala) de acest aspect. Va trebui sa prezentati statului unde doriti sa fiti scutit, un certificat de rezidenta fiscala din partea autoritatilor celuilalt stat (unde doriti sa fiti impozitata), tradus de un traducator autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Certificat rezidenta fiscala crystyna2000 crystyna2000 majoritatea furnizorilor firmei la care lucrez sunt persoane juridice straine, unele activand pe teritoriul Romaniei trebuie sa le cer certificat de rezidenta ... (vezi toată discuția)
Conventie dubla impunere elena_if elena_if Buna ziua, Lucrez la societate comerciala care a primit din Austria o factura emisa de o persoana fizica autorizata din aceasta tzara, emisa de un inginer ce ... (vezi toată discuția)