avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au fost schimbate ...

Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum aproape 2 ani au fost schimbate contoarele de apa rece și calda. cu unele inteligente.Contractul sa făcut între asociația de proprietari și firma respectiva.Noi proprietarii nu trebuia sa primim de la președintele blocului sau de la firma respectiva ceva la mana?Ma refer la un contract.In fiecare luna plătim o anumita suma pentru citirea i contoarelor.Va mulțumesc.
Nu. Factura pentru acest serviciu o primește asociatia de proprietari s-i apoi o împarte pe apartamentele care au astfel de contoare, asa cum e trecut pe lista de la avizier.

george-neagu a scris:

Nu. Factura pentru acest serviciu o primește asociatia de proprietari s-i apoi o împarte pe apartamentele care au astfel de contoare, asa cum e trecut pe lista de la avizier.

Contractul este valabil 2 ani.Dupa 2 ani se poate legal pot sa ma duc la alta firma sau sa îmi pun contoare normale?
Ultima modificare: Marți, 15 August 2023
Mircea Cojocaru, utilizator
Contoarele pe care le aveti sunt normale, nu se deosebesc de altele, numai ca au acel modul atasat, de transmisie wireless.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
latka, utilizator
latka a scris:

Contoarele pe care le aveti sunt normale, nu se deosebesc de altele, numai ca au acel modul atasat, de transmisie wireless.

Dar pot sa ma transfer la alta firma și sa îmi pun contoare normale nu wireless?Dacă contractul este pe Asociația de Proprietari?Și este valabil 2 ani?
latka, utilizator
Nu inteleg ce inseamna ca e contractul pe asociatie ? Nu ati platit dvs. apometrele ? Posibil doar ca asociatia sa fi fost doar intermediarul, le-a cumparat pe toate la un alt pret, mai mic. Si poate are contract in continuare pentru citire.
In principiu puteti sa le schimbati cu altele, numai sa respectati conditiile de montaj+sigilare si de citire, pe care le are fiecare asociatie in parte. Legea spune doar ca esti obligat sa ai asa ceva, contorizarea utilitatilor.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)