Vreau sa cumpăr masina din judetul X eu fiind in judetul Y. Cum procedez sa vin cu masina pe roti in aceasi zi?
Locuiesc in Baia Mare iar masina se afla in Iasi. Cum fac sa vin cu masina in Baia Mare pe roti in aceasi zi,doresc toti pasii in ordine pe care trebuie sa ii respect (pe la ce institutii trebuie sa merg in Iasi cu proprietarul si ce acte trebuie sa prezint) si la ce sa fiu atent sa nu primesc vreo țeapă.Masina are RCA valabil,pot sa vin cu rca-ul lui pana acasa,sau cum pot sa plătesc RCA pe numele meu si sa fie valabil din aceasi zi. Va rog explicati,mulțumesc anticipat!
Eu din cate știu numerele rosii se pot cere doar in localitatea unde ai reședința.Eu sunt din Baia Mare,cum pot lua numere rosii de la drpciv din Iasi? Poate greșesc
e vorba de transcriere? mergeti la Baia Mare cu numerele vechi si faceti transcrierea la Baia Mare. Nu e musai sa radiati masina la Iasi. [ link extern ]
in afara de asta, puteti primi numere rosii pentru 5 zile ([ link extern ] )
Puteti veni cu masina pe roti in aceeasi zi, daca va intelegeti cu vanzatorul asupra urmatoarelor aspecte;
1. daca este dispus ca in ziua in care va prezentati la Iasi sa intocmiti contractul de v/c (acum se numeste contract de instrainare-dobandire...) si sa obtina in aceeai zi, viza de la Serviciul de taxe si impozite pe cele 5 exemplare ale contractului.
2. daca va inmaneaza documentele masinii ( cartea si cerificatul) fara alte pretentii*
3. daca este de acord sa circulati pe numerele sale de inamtriculare
4. daca este este de acord sa circulati pe RCA_ul si rovinieta sa.
Pentru punctele 3 si 4 am o explicatie mai detaliata asa cum ati cerut pas cu pas, pentru ca necesita acest lucru, insa nu pot sa v-o trimit in privat deorece apre o problema cu numele dvs de utilizator. Daca doriti trimiteti-mi dvs in privat adresa e de email, sa va pot da detalii.