avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Tatal meu are o casa la tara in care nu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Tatal meu are o casa la tara in care nu locuieste. ...

Buna ziua. Tatal meu are o casa la tara in care nu locuieste. Acolo este montat un contoar de la Electrica Muntenia care arata 1kw inregistrat. El nu a mai mers la acea casa de 2 ani. Acum a primit o somatie din partea unei firme de recuperare precum ca are de plata 400 ron. Am contactat Enel si ei ne-au spus ca tatal meu a activat oferta Relax Enel printr-un link trimis tatalui meu pe adresa de email. Tatal meu insa nu are adresa de email, el fiind in varsta si pensionar. Cei de la Enel ne-au spus ca in sistemul lor apare o adresa a tatalui meu de tip @outlook.com. Le-am spus ca nu apartine tatalui meu acea adresa dar ei insista ca aceasta este in sistemul lor. Ce pot face in aceasta situatie? Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa va judecati.
Pana atunci, va puteti plange la anre si la protectia consumatorului.
Chiar si daca nu consumati vin facturi daca sunteti racordat la enel. Tatal nu a primit facturi de 2 ani si nu s-a interesat de ele?
Ultima modificare: Joi, 17 August 2023
gi-jane2, moderator
puteti sesiza si ANRE
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Printr-o situație asemănătoare am trecut și eu cu un apartament pe care îl dețin și în care nu mai sta nimeni de 2ani. Mi-au facturat din oficiu câteva sute de kw lunar și m-am trezit cu câteva sute bune de lei de plata. Apoi somație că voi fi debranșat pentru neplată. Așa că am făcut o poză cu telefonul a contorului, am luat o ultimă factura plătită în care apărea același Nr la contor, platit, și m-am programat la biroul de relații cu clienții al Enel din zonă. Am prezentat foto recentă cu indexul, factura de acum un an jumate plătită și au fost anulate celelalte facturi. De atunci, dau lunar indexul online, în aplicație, pe zero, iar facturile lunare vin cu zero lei.
Poate această experiență va e utilă.
Multumesc de raspuns. Facturile veneau la casa de la tara unde nu locuieste nimeni iar el nu se putea deplasa pana acolo. Contoarul este montat afara si a rugat un vecin sa il citeasca din cand in cand si mereu era 1kw. Deci nu si-a facut griji. Acum este tot 1kw. I s-a facturat luna de luna timp de 2 ani, in jur de 20-30 lei taxa rezervare. Ce este frustrant este ca ei au in sistem o adresa de email falsa prin care cica tatal meu ar fi activat aceasta oferta. Eu banuiesc ca a fost vorba de atingerea unor targhete ale anumitor angajati Enel pe selling. Dar cum sa dovedesc eu asta. Nu pot rezilia ctr pana nu achita suma restanta si facturile tot curg cu fiecare luna. Sa dau in judecata Enel-ul, este complicat, tatal meu e greu deplasabil iar eu locuiesc in strainatate.

gi-jane2 a scris:

O sa va judecati.
Pana atunci, va puteti plange la anre si la protectia consumatorului.
Chiar si daca nu consumati vin facturi daca sunteti racordat la enel. Tatal nu a primit facturi de 2 ani si nu s-a interesat de ele?

Multumesc ptr raspuns.
Cum as putea sesiza ANRE? Am intrat pe site-ul lor dar nu am gasit o rubrica de sesizari?



adriandimitriu a scris:

puteti sesiza si ANRE

Alte discuții în legătură

Drept de propietate Litvinencomaricica1964@gmail.com Litvinencomaricica1964@gmail.com Dupa decesul tatalui am devenit propritari pe casa si curtea aferenta.fiind 2 frati.Fiecare avem acte de propietari cu tot ce include .( cadastru intabulare) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)