Buna ziua,
Înregistrarea audio ascunsa a unei persoane a restul colegilor de birou, fara acordul acestora poate intra sub incindenta GDPR sau doar prevederilor art.226 din Codul Penal?
trandafir2
Moderator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua, Depinde. Ce a facut cu inregistrarea? A facut-o publica? Care au fost motivele pentru care a facut inregistrarea? A prevenit un act terorist iminent sau a vrut sa inregistreze o barfa si apoi sa se amuze? Conteaza!
Buna ziua, nu, pana in prezent înregistrarea nu a fost facuta publica, iar discuțiile erau cele ce pot avea loc într-un birou la locul de munca intre colegi. La momentul respectiv el deja era cercetat disciplinar pentru alta problema, ma gandesc ca acesta ar fi motivul înregistrării.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, fapta poate fi sau nu, infractiune. Depinde. Nu prea ar fi vorba nici despre o locuinta. Aveti in vedere si Decizie de admitere: HP nr. 51/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 1050 din 3 noiembrie 2021 prin care se stabilește că tipicitatea infracțiunii de violare a vieții private în modalitatea incriminată de art. 226 alin. (2) din Codul penal nu este condiționată de deținerea unor sunete, convorbiri ori imagini realizate fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de acestea sau a unei convorbiri private.
Puteti sa luati in calcul si o incalcare de regulament intern daca exisat asa ceva in unitatea dvs. Un motiv trebuie sa existe.
La ce folosea cel cercetat aceea înregistrare? Bârfeati sefii? Și prin asta vroia o clementa? Vroia să dovedească că nici restul angajaților nu sunt mieluși?