avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrari audio
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrari audio

Buna seara.

O intrebare in legatura cu niste inregistrari audio.
Mi-am inregistrat colegii la serviciu cu telefonul mobil. Aveam niste suspiciuni in legatura cu ei care s-au dovedit a fi adevarate. Eu vreau sa arat aceste inregistrari sefului meu, pentru ca fara aceste dovezi nu cred ca m-ar crede.

Intrebarea mea este: pot sa am probleme din punct de vedere legal cu faptul ca i-am inregistrat?

Multumesc.

O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 00:15, 30 August 2016
Depinde ce anume spuneau si daca era in legatura cu serviciul.
Depinde daca erati dvs. acuzat de ceva si asa va aparati.

E o tema foarte delicata aceasta si esential este sa existe un scop legitim.
Nu e vorba de lucruri foarte grave,ci de jigniri adresate mie,celorlalti colegi si sefului.
De faptul ca mi-am dat seama ca imi controleaza prin birou, imi citesc lucrurile personale..si am vrut sa am si dovada.. practic de aici mi-a venit ideea sa-i inregistrez.
Tin sa mentionez faptul ca sunt sot si sotie..de asta isi permit sa vorbeasca urat de restul.. nu ma intereseaza discutiile lor de cuplu..practic nici nu prea vorbesc de asa ceva.
Nu am deschis subiectul pana acum pentru ca ei par foarte ok la prima vedere si nu m-ar crede nimeni daca as spune lucrurile astea. De aceea singura modalitate ar fi aceste dovezi.
Dar nici nu vreau sa am probleme eu pe urma.
Eu nu intentionez sa le arat nimanui. Vreau doar sa ii spun sefului ce se petrece in birou...si in caz ca nu ma crede ii spun ca am si dovezi....dar sunt sigura ca nu ar vrea sa le asculte.. Eu vreau sa stiu, daca afla ei de aceste inregistrari, ar putea sa ma dea in judecata? Exista undeva vreo lege sau ceva in acest sens?
Cred că vă este de ajutor:
Cod penal - Art. 226 – Violarea vieții private
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Mai multe detalii aveți aici:[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)
Cum te aperi te vecinii spioni ? ccc19 ccc19 Buna ziua Doresc sa stiu,cum te poti apara de vecinii cate te spioneaza,si care folosesc pentru aceasta microfoane de perete,prin intermediul carora poti fi ... (vezi toată discuția)