avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face succesiunea numai in baza titlului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face succesiunea numai in baza titlului de proprietate?Multumesc! ...

Se poate face succesiunea numai in baza titlului de proprietate?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil51 , utilizator 20:23, 17 August 2023
Titlul de proprietate nu este singurul act necesar. Luati legatura cu un birou notarial. Evident aveti nevoie de certificat de deces, de acte de stare civila care sa va dovedeasca legatura de rudenie cu defunctul, certificate fiscale, vor fi audiati martori etc.
Scuze! Am toate actele ,dar notarul imi cere inscriere in cartea funciara.Mi a trecut o parte din terenuri ,iar alta parte nu,ca nu sunt trecute in cartea funciara.vreau sa stiu daca succesiunea nu se poate face numai pe baza titlului de proprietate,fara carte funciara.Multumesc frumos pentru raspuns.
Teoretic se poate.
Practic, sufla în iaurt. Au fost situații în care suprafețele nu mai coincid, cu ce e în realitate sau se schimba numărul solei și parcelei. Și ca să evite întoarcerea clienților, le cere cartea funciara.
Oricum, e bine sa o aveți, căci în felul ăsta va face și intabulare.
Sarut mana si multumesc mult pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare deschiderii succesiunii vasileU vasileU buna ziua .ce acte trebuie pentru eliberarea certificatului de mostenitor?cum procedez cind altcineva a luat titlul de proprietate si nu vrea sa il restituie ... (vezi toată discuția)
Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala a titlu de proprietate Fvoin Fvoin Dezbaterea succesiunii titlui de proprietate cand cei doi parinti sunt defuncti si sunt amandoi pe titlu (vezi toată discuția)