avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actele necesare deschiderii succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actele necesare deschiderii succesiunii

buna ziua .ce acte trebuie pentru eliberarea certificatului de mostenitor?cum procedez cind altcineva a luat titlul de proprietate si nu vrea sa il restituie mostenitorului de drept ?se poate scoate o copie care sa anuleze originalul? cel care l-a luat nu a avut nici o imputernicire de la mostenitor.va multumesc .sarbatori fericite.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 09:22, 28 Aprilie 2013
Se poate obtine un duplicat de la autoritatea emitenta , vorbind de titlu de proprietate.
Pt succesiune , aceasta poate fi dezbatuta pe cale amiabila la notar, atunci cand succesibilii se inteleg sau in instanta, in caz contrar. Pt instanta insa aveti nevoie de o incheiere obligatorie si prealabila eliberata de notar, altfel instanta va va respinge actiunea.
Pe cale amiabila, competent este notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Aeti nevoie de certificatul de deces, actele de stare civila ale succesibililor prin care sa se dovedeasca legatura de rudenie cu defunctul, cartile de identitate ale acestora, 2 martori care l au cunoscut pe defunct, actele de proprietate ale defunctului, certificate fiscale pt bunurile imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dezbatere succesiune marsta marsta Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni . Care este calea pe care trebuie sa o urmam pentru a face succesiunea, la notariat sau judecatorie? Cu cine sa luam ... (vezi toată discuția)
Mostenire krysty.cv krysty.cv #-o Tatal meu a murit in Decembrie 2010,a fost recasatorit . Ptr. a cere mostenire trebuie sa stiu ce proprietati a avut ? Este un termen in care se poate ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)