avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura dezbatere succesiune

Tatal meu a decedat in urma cu 3 luni . Care este calea pe care trebuie sa o urmam pentru a face succesiunea, la notariat sau judecatorie? Cu cine sa luam legatura?
Daca nu exista disensiuni intre succesibili se dezbate la notarul de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Mergeti cu certificatul de deces, actele de stare civila, certificate de nastere, casatorie, care sa dovedeasca relatia de rudenie cu defunctul, 2 martori care l au cunoscut pe defunct, cartile de identitate ale succesibililor, actele de proprietate pentru bunurile defunctului, certificatele fiscale pt bunuri imobile. Oana in doi ani de la deces succesiunea este scutita de impozit care este de 1% calculat la valoarea bunurilor ce compun masa succesorala.
Daca va intelegeti toti mostenitorii cu privire la cotele ce va revin, mergeti cu totii la notar.

Daca nu va intelegeti cu privire la aceste aspecte, va trebui sa contactati un avocat care sa va redacteze actele si sa va reprezinte in instanta, la judecatorie, pentru dezbaterea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spargere masa maiami maiami ce trebuie sa facem pentru a sparge masa succesoriala, care sunt etapele si ce acte ne trebuie. (vezi toată discuția)
Succesiune tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com maximul de ani pentru deschiderea succesiuniisi pasii ce trebuie urmati+actele necesare(cred ca au trecut vreo 15 ani) (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor adita100a adita100a cum se obtine un certificat de mostenitor,ce acte trebuie,si de unde se procura (vezi toată discuția)