avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am găsit sa cumpăr o casa cu teren, dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am găsit sa cumpăr o casa cu teren, dar casa nu ...

Buna ziua,

Am găsit sa cumpăr o casa cu teren, dar casa nu este intabulata. La construcția case nu s-a respectat proiectul (nu s-a construit mansarda si au fost modificați doi pereti interiori pentru a mai face o camera). Vânzătorul are conturile blocate si nu poate scoate certificatul fiscal de la primărie până nu achită un credit.
Intre timp, a fost făcut cadastru pentru configuratia actuală.
Daca vanzatorul achita datoria si scoate certificatul fiscal, se poate intabula casa ?
Cel mai recent răspuns: Razvan112 , utilizator 19:39, 19 August 2023
Daca vanzatorul intra in legalitate poate dispune de bunul imobil dupa propriul interes inclusiv sa il instraineze
Pentru a intra în legalitate, este de ajuns sa scoată fiscalul si se poate intabula? Intreb deoarece nu s-a respectat proiectul.
Ar mai avea nevoie de alte acte? Alta autorizație de construcție sau asa ceva?
Ar fi prea complicat pentru mine sau ar putea dura prea mult timp?

ynocentta a scris:

Daca vanzatorul intra in legalitate poate dispune de bunul imobil dupa propriul interes inclusiv sa il instraineze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție fără autorizație. care este procedura de intrare în legalitate? ludo ludo Buna ziua, Scuze daca nu am ales forumul corespunzator, rog mediatorul sa-l dirijeze corect. O cunostinta , fara acces la internet, ar vrea sa stie cum ar ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare cand nu am respectat proiectul si am construit si fara autorizatie mihai2063 mihai2063 Buna ziua!Am obtinut o autorizatie de constructie de la primarie cu toate avizele care se cereau in 1992.am construit o casa dar nu am respectat proiectul ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa fara intabulare si receptie Anca8181 Anca8181 Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa construita in 2009 dar pentru care nu s-a facut receptia si intabularea (numai mansarda la interior nu este finalizata); a ... (vezi toată discuția)